Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Sjokobløtkake med luganokrem

I morgen skal kjærligheten feires og i den anledning har jeg laget ei kake pyntet med marengshjerter. Gjør du som meg (driter i hele valentinsdagen) er det fritt frem for å lage denne kaka likevel. Du har min tillatelse. Haha!

Til deg som forventer ei mektig, tung sjokoladekake – du kan klikke deg inn på denne kaka i steden. Dette er ei lett bløtkake. Kremen kalles lugano-krem og er laget av vaniljekrem og smeltet sjokolade. Jeg puttet litt pisket krem i den også. Den er mild på smak. Jeg lagde først en krem med dobbelt så mye sjokolade i kremen, men det syntes jeg ble for mektig. Derfor lagde jeg en ny krem med bare halvparten så mye sjokolade. Dette er jo smak og behag. Du må gjerne tilsette mer sjokolade i vaniljekremen om du vil ha den mer mektig. Som jeg har prøvd å fortelle deg før – smak deg frem!

Kaka er montert i en kakering, men har du ikke det kan du bare putte den tilbake i springformen igjen. I og med at det bare er ett lag krem i midten er det lettere å legge den sammen i en ring. Da får kremen satt seg (stivnet) og kaka får en fin fasong. Den kan helt sikkert lages uten ring også, men da kan det fort hende den blir på halv tolv. Jeg putta kaka i fryseren over natta. Velger du å fryse den, trenger den boritmot et døgn på å tine i kjøleskap.

Sjoko-sukkerbrød (til 22 cm form)
4 egg
100 g sukker
75 g hvetemel
25 g kakao
1 ts bakepulver

Slik gjør du: 
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis
2. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. 
3. Hell massen i en 22 cm form med bakepapir i bunnen.
4. Stek midt i ovnen på 180 grader i 25-35 grader. Slå gjerne over på varmluft på slutten.
5. Legg formen opp ned på en rist og la bunnen avkjøle helt før du skjærer den løs fra formen.

En halv porsjon vaniljekrem
1.25 dl melk
1.25 dl fløte
50 g sukker
15g maisenna
½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker)
2 stk eggeplommer

Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles.

Vil du lage marengshjerter? Her finner du oppsrift på marengs

Til montering trenger du:
2.5 dl kremfløte
50-100 g sjokolade
5-6 ss bringebærsyltetøy
5-6 ss væske til å dynke kaka med (jus, brus eller noe annet du liker)

Ganache (50 g kremfløte og 50 sjokolade)
Iskjeks

Slik setter du kaka sammen:
Del bunne i to. Legg den ene bunnen på fatet kaken skal serveres på. Dynk med 5-6 ss jus eller brus. Legg på 5-6 ss bringebærsyltetøy. Stryk ut. Sett eventuelt på en kakering på dette tidspunktet.


Pisk 2.5 dl kremfløte (skal brukes til å ha i vaniljekremen + å stryke rundt kaken). Rør opp vaniljekremen. Tilsett litt under halvparten av kremfløten. Smelt 50-100 g sjokolade over vannbad eller i mikroovn (jeg brukte 50 gram – det gir en mild krem. Vil du ha sterkere sjokoladesmak, bruk mer sjokolade). Ta litt av vaniljekremen i sjokoladen, rør raskt rundt og hell så alt i bollen med vaniljekremen. Bland sammen til du får en jevn fin krem. Fordel kremen på kakebunnen med bringebærsyltetøy. Legg på toppen av kakebunnen. Sett kjølig. Bruk resten av kremfløten til å stryke opp kaken.

Lag ganache: smelt sammen sjokolade og fløte. Rør til den er glatt. Dypp iskjeksen i ganachen. Bruk en skje og lag en «dam» med sjokolade som renner ned på kanten av kaken. Legg på iskjeksen og la det «flomme» ut med marengshjerter (eller sjokoladehjerter eller annet godt).

Dynket bunn, bringebærsyltetøy på bunnen, vaniljekremen er rørt opp, sjokoladen smeltet. Da er det bare å blande! Først kremfløte i vaniljekremen, deretter sjokolade i vaniljekremen.
Her er kremen ferdig blandet. Jeg brukte 50 gram sjokolade. Vil du ha sterkere sjokoladesmak bruker du mer sjokolade.
Stryk ut kremen på bunnen. Legg på den andre bunnen og klem godt ned, sånn at kremen går helt ut til kanten.
Sett kaka kjølig slik at kremen setter seg (stivner).
Her har kaka stått i fryseren. Jeg tok av ringen og snudde den opp ned for å få en glattere overflate.
Bruk ca. 1.5 – 2 dl kremfløte til å stryke opp kaka.
Har laget ganache (til venstre) som kjeksen er dyppet i. Marengs lagde jeg for en ukes tid siden. Den holder seg i flere måneder (legg i pose).
Lagde en liten «dam» med sjokoladeganache. Bruk enten en skje eller en sprøytepose.
Du kan også bruke bær eller andre ting som smaker godt i steden for marengs.


5 based on 1 reviews
2 Comments
  • Eline Kristin Remme
    Svar
    Posted at 04:52, 9. februar 2024

    Gleder meg til å prøve denne! Så pen og garantert god kake!:-) Skulle gjerne laget kake i 24cm-springform. Hvordan konverterer man oppskrift fra 22 til 24 cm, vet du det? Og kan man bruke kjøpt vaniljekrem (Piano)?

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...