Din handlekurv er nå tom!
Yoghurtkake med gele
Da jeg ryddet i noen papirer dukket plutselig denne oppskriften opp. Den ble sist brukt da jeg holdt kurs i kakedekorering for snart tjue år siden! Jeg husker godt hvordan kaken ble pyntet da – jeg droppet geleen og lagde dekor av frukt. Det jeg ikke husket var at oppskriften var SÅ enkel, og ikke minst så god! Valgte en mer vanlig måte å pynte på denne gang, for dette er jo omtrent det samme som ostekake med gele.
Det som er så fint med denne oppskriften er at du kan bruke akkurat de smakene du selv har lyst på. Eller sagt på en annen måte: bruk den yoghurten og geleen du har i skuff og skap. Vil du for eksempel ha sitronsmak på kaka – bruk vaniljeyoghurt og sitrongele. Andre fruktsmaker funker også sammen med sitrongele. Eller om du vil ha blåbærsmak, bruk blåbærgele og blåbæryoghurt. Her kan du skape din egne favoritt!
Mange rynker kanskje på nesa over at jeg legger ut en oppskrift med gelepakke, men veit du hva? Noen ganger trenger vi noen enkle oppskrifter som funker. Dessuten vet jeg at veldig, veldig mange skyr oppskrifter med gelatin. Jeg pleier å si: klarer du å lage en oppskrift med gelepakke, ja da klarer du å smelte gelatin også. Det handler om å ta små skritt og tørre å utfordre seg selv litt. Derfor – neste gang du skal lage en frisk kake utfordrer jeg deg til å lage denne ostekaken med bringebær. I mellomtiden må du gjerne kose deg med denne kaka.
Yoghurtkake med gele
250 g Digestivekjeks (eller Bixit eller Gjende)
100 g smør
1 pakke jordbærgele blandet ut med 2.5 dl kokende vann
3 dl kremfløte
3 dl jordbæryoghurt (2 porsjonsbegre)
Dekor:
1 pakke jordbær eller bringebærgele
2.5 dl vann
bær etter ønske
Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Smelt smør og bland med smulene.
2. Klem kjeksen ut i en form ca. 24 cm. Sett kjølig.
3. Kok opp 2.5 dl vann. Rør ut gelepakken i vannet. Sett kjølig.
4. Pisk kremfløte stiv og rør inn yoghurten.
5. Bland inn avkjølt gele (bør ha romtemp eller kaldere).
6. Hell blandingen i formen og sett kjølig et par timer, eller til dagen etter.
7. Gelelokk: kok opp 2.5 dl vann. Rør ut geleen i vannet og sett i kjøleskap. Geleen helles på stivnet kake når den er helt avkjølt.
Kari Kjøniksen
Wow, hvordan får du skjærekanten så jevn? Jeg heller alltid geleen gjennom en tesil for å unngå at den ødelegger toppen av ostemassen/fromasjen.
Elin Krem.no
Fin skjærekant får du ved å bruke varm kniv.
Hanne Helen Årrestad Lende
Kan man lage denne to dager for den spises?
Elin Krem.no
Ja, null problem.
Martine
Så flott den var da! Skjærer du kun gelelokket, eller helt ned til kjeksbunnen?
Elin Krem.no
Helt ned til bunnen.
Johanna Høgli
Hei Elin! Digger oppskriftene dine, fredagspolkaen og deg generelt! Lurte på om en kan bruke feks (full det) vaniljekesam istedenfor yoghurt? Ha en nydelig helg, kremklem fra Johanna 😃
Elin Krem.no
Ja!
Cecilie
Laget denne kaken i dag og yoghurt fyllet datt sammen når jeg tok av hva er grunnen til det?
Elin Krem.no
Den hadde kanskje ikke stått lenge nok i kjøleskap? Trenger 2-4 timer for å stivne.
Rebecca
Hei! Bruker du totalt 1 gelepakke til hele kaken eller 2 pakker? Ser på gelepakken står det blandes ut i 5 dl. Men i oppskriften skal det brukes 2,5dl, så ble litt usikker
Elin Krem.no
Det står spesifikt at du skal bruke 1 pakke som du skal blande ut med 2.5 dl vann, to ganger. Hadde jeg ment noe annet ville det stått at du skulle brukt en halv pakke.
Kirsten Halvorsen
Denne oppskriften har jeg brukt som utgangspunkt for mange ulike smaker. Alltid vellykket. Helt fantastisk å ha et sånt godt utgangspunkt.
Elin Krem.no
Så bra! Tusen takk for tips!