Din handlekurv er nå tom!
Muffins med sommerens bær
Små munfuller med mjuk kake og friske bær
MEN! Noe skal man jo servere til kaffen, og ettersom jeg ikke har verdens beste matlyst når det blir så varmt har jeg bakt små, små kaker. Akkurat passe munnfuller til kaffen, spør du meg!
Bruk de formene du har – dette blir godt uansett hvilken form du velger (store eller små muffinsformer). Har du ikke frosne eller friske bær? Kanskje du har en smoothieblanding? Alt kan puttes i denne røren, som er ganske liten (fordi jeg ville lage små minimuffins). Oppskriften er den samme som jeg ALLTID bruker til formkaker og muffins – den er bare delt i to.
90 g sukker
90 g smør/ margarin
90 g hvetemel
2 små egg eller 1 stort
en halv ts bakepulver
en halv ts vaniljesukker
3 ss melk (sløyf om du brukte 2 egg)
bær etter ønske: solbær, bringebær, rips, blåbær, bjørnebær, eple, plomme, nektariner, pærer ..putt i det du liker, men ikke for mye.
Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin).
2. Rør inn ett og ett egg.
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse.
4. Rør inn melken til slutt.
5. Massen fordeles i muffinsformer. Friske eller frosne bær røres forsiktig inn i røren.
6. Settes midt i oven på ca. 180 grader ca. 15-25 minutter
|
|
Findus
Ser lett for meg at disse også passer perfekt på en kjølig regnværsdag 😉 Har stor sans for små munnfuller. Takk for tips.
Konditor-Elin
Perfekt alle dager, egentlig. Kos deg Findus!
Mariann
det så godt ut 😀