Muffins med sommerens bær

Muffins med sommerens bær

Picture

Små munfuller med mjuk kake og friske bær

Jeg har bakt bittesmå formkaker med solbær, blåbær og bringebær. Også kalt minimuffins.
Varmen er fortsatt kvelende – i går var jeg på hytta og hadde mulighet til å avkjøle meg ved å bade. I dag er det bare håpløst varmt igjen…(unnskyld for at jeg klager, men jeg følte meg mettet på varme allerede i slutten av juni…)

MEN! Noe skal man jo servere til kaffen, og ettersom jeg ikke har verdens beste matlyst når det blir så varmt har jeg bakt små, små kaker. Akkurat passe munnfuller til kaffen, spør du meg!  

Bruk de formene du har – dette blir godt uansett hvilken form du velger (store eller små muffinsformer). Har du ikke frosne eller friske bær? Kanskje du har en smoothieblanding? Alt kan puttes i denne røren, som er ganske liten (fordi jeg ville lage små minimuffins). Oppskriften er den samme som jeg ALLTID bruker til formkaker og muffins – den er bare delt i to. 

Muffins med sommerens bær 
90 g sukker
90 g smør/ margarin
90 g hvetemel
2 små egg eller 1 stort
en halv ts bakepulver
en halv ts vaniljesukker
3 ss melk (sløyf om du brukte 2 egg)

bær etter ønske: solbær, bringebær, rips, blåbær, bjørnebær, eple, plomme, nektariner, pærer ..putt i det du liker, men ikke for mye.

Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). 
2.     Rør inn ett og ett egg. 
3.     Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. 
4.     Rør inn melken til slutt.
5.     Massen fordeles i muffinsformer. Friske eller frosne bær røres forsiktig inn i røren.
6.     Settes midt i oven på ca. 180 grader ca. 15-25 minutter

Picture

Bruk de formene du har – jeg fylte et brett med minimuffins (brettet er kjøpt på en ferie i Italia). Du kan også bruke silikonformer eller former av papp. Fyller kakemassen i en sprøytepose for lettere å fordele lik mengde i hver form. 
Picture

Putt oppi de bærene du liker – jeg har brukt solbær og blåbær og puttet bringebær i resten av formene (som er litt større).
Picture

Disse smaker aller best samme dag de er laget, eventuelt kan de fryses. 
Be the first to write a review
3 Kommentarer
  • Findus
    Svar
    Skrevet på10:30, 3. august 2018

    Ser lett for meg at disse også passer perfekt på en kjølig regnværsdag 😉 Har stor sans for små munnfuller. Takk for tips.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:11, 3. august 2018

      Perfekt alle dager, egentlig. Kos deg Findus!

  • Skrevet på11:05, 7. august 2018

    det så godt ut 😀

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...