Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Ostekake med bringebær på browniebunn

Ostekake med bringebær på browniebunn

I år er det et sjeldent sammentreff. Morsdag, fastelavn og valentinesday på en og samme dag. Jeg bestemte meg for å bake en kake som slår tre fluer i en smekk.

Ostekaka er med bringebær og smaker utmerket på andre dager også, av den grunn har jeg pyntet den på to forskjellige måter. Den aktuelle pynten for helgens feiring er laget av åtte mini fastelavnsboller. På toppen har jeg noen små marengshjerter med bringebær. For å feste dem sammen smeltet jeg litt sjokolade. Så la jeg på noen små grillpinner. Det går også fint å sette dem sammen med eggehviteglasur som du lager av eggehvite og melis.

Kaka kan også dekoreres på enkleste vis også: sikt over litt melis og legg på noen bær. Siden vi er midt på vinteren og jeg ikke hadde bær i hus fant jeg frem noen lakriskuler jeg har fått av Lakrids by Bülow. Ble fint det også 🙂

Browniebunn
140 g smør
75 g sjokolade
1 egg
150 g sukker
40 g hvetemel
20 g kakao

1. Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad eller i en mikro-ovn.
2. Pisk sammen sukker og egg med en håndvisp. Bland inn smør og sjokolade. Sikt inn mel og kakao. Ikke rør for mye.
3. Hell over i en springform kledd med bakepapir (ca. 23-24 cm i diameter) og stek på 180-200 grader i 15 minutter (ca). Da vil den fortsatt være myk inni. Sett i fryseren til den er fast.

Ostekrem med bringebær
7 plater gelatin
1 pk (200 g) nøytral kremost (for eksempel philadelphia)
3 dl kremfløte
160 g melis
250 g friske eller frosne bringebær
2 ss sitronsaft

Slik gjør du:
Ta den fryste bunnen og legg tilbake i springformen den ble stekt i, eller legg den på et fat og sett en justerbar kakering rundt (se bilder).
1. Legg gelatinplater i kaldt vann.
2. Pisk kremfløte, kremost og melis
3. Knus bringebærene lett med en gaffel, bland inn i kremen. 
4. Ha gelatinplater og sitronsaft i en beholder. Smelt gelatinen til den er rykende.
5. Bland litt av kremen i gelatinen før du blander den med resten av kremen. Jobb raskt.
6. Rør godt sammen og hell over i springformen. Settes i kjøleskap 1-2 timer.
7. Bruk en skarp kniv og skjær langs kanten før du løsner kaken fra formen. Dryss litt melis på toppen og pynt med for eksempel bringebær. Jeg har dekorert med mini fastelavnsboller og lakriskuler med sjokolade.

Fastelavnsbolle-pynt:
8 stk mini boller (25 gram per deigemne)
litt jordbær/ bringebærsyltetøy
2 dl kremfløte + 1 ss sukker
Sprøytepose pluss stor stjernetyll
Melisdryss

Marengshjerter er lagt sammen med smeltet hvit sjokolade. Bruk for eksempel en grillpinne i midten.

Stek browniebunnen i en form gjør at bunnen blir tynn. Denne er 23 cm. Stek 15-20 min. Kaka skal være litt bløt i midten..
Avkjøl og frys. Ta opp den fryste bunnen og dra av papiret. Legg den på et fat og sett på en justerbar kakering, eller legg den tilbake i springformen du brukte til bunnen.
Lag kremen..
Smelt gelatin i sitronsaft. Ta litt av kremen og rør inn i den rykende varme gelatinen. Ha alt tilbake i bollen og rør raskt. Jobb fort. Helles direkte i ringen. Vil du at kremen skal renne ned «utenfor» bunnen, sørg for at kremen havner langs kanten først.
Settes kjølig minimum 3-4 timer.
Kaka har stått et døgn, skjærer langs kanten med skarp, varm kniv.
Lag åtte mini-fastelavnsboller. Fyll med ca. 2 dl pisket krem tilsatt 1 ss sukker. Ha på syltetøy og krem. Pynt med marengshjerter som er satt sammen med smeltet hvit sjokolade. Jeg brukte grillpinner.
Sett de små bollene på kaken. Søtt, var det ikke?
Alt-i-ett-kaka..
Når det ikke er valentines, morsdag og fastelavn kan denne bare drysses med litt melis. Legg på litt bær eller noen gode kuler lakris-sjokolade. Jeg er frelst på de røde der (med jordbær og fløte)
Be the first to write a review
4 Comments
  • Malin
    Svar
    Posted at 23:40, 19. februar 2021

    Mamma har en ostekake hvor hun bruker sitrongele, blir det i stedet for gelatin og sitronsaft?

  • Helen York
    Svar
    Posted at 14:42, 28. april 2022

    Hei Elin, kan denne kaken fryses? 😊🌸

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...