Din handlekurv er nå tom!
Myk sjokoladekake med bringebærmarengs
Sjokolade og bringebær er en kjent smakskombinasjon. I denne kaka har jeg tatt en favoritt-sjokoladekakebunn og lagt på en lett, mjuk og mild bringebærmarengs. Selve kaka er som en dessert i seg selv. Den trenger de friske bærene. Server gjerne noe ekstra ved siden også.
Bunnen er den samme som til daimkake, og blir aller best om den for stå et døgn i kjøleskapet.
Bringebærmarengsen er laget etter italiensk marengs-prinsippet, altså at man koker en sukkerlake til 120 grader som helles i eggehvite mens du pisker. Har du ikke et termometer kan du prøve dette: ta en dråpe og hell i et glass med vann. Kan du lage en kule av massen er den ferdig.
Sjokoladekakebunnen er en sånn type som er bløt i midten. Den blir aller best om den lages en dag i forveg og settes kjølig.
Selve kakebunnen kan godt lages flere måneder før den skal brukes, men selve marengsen på toppen bør lages dagen før eller samme dag som kaken skal spises. Marengsen kan gjerne brennes av om ønskelig.
Sjokoladekakebunn 25-26 cm (til 15 personer)
200 g sjokolade
200 g smør
4 egg
2 dl sukker (175 g)
2.5 dl mel (175 g)
en klype salt (valgfritt)
1. Start med å smelte smør og hakket sjokolade. Smelt over vannbad eller i mikroovn.
2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
3. Bland sjokoladeblanding sammen med eggedosis.
4. Sikt inn det tørre. Vend inn med en slikkepott.
5. Helles i en ca. 25-26 cm springform og stekes på 200 grader i 15 minutter (litt ned i ovnen). Den skal være bløt i midten.
6. Avkjøl bunnen og sett den kjølig (gjerne i fryser).
Marengsen lages etter denne oppskriften
Ha marengsen i en sprøytepose med en glatt tyll (str. 8-12). Lag små topper. Dekorer med bringebær i midten og dryss på litt melis. Brenn gjerne av marengsen med en brenner om du ønsker.