Din handlekurv er nå tom!
Junisnipper (*kolakakor)
Det er ferietid og jeg mangler noe å bite i til kaffen. Kolakakor er noe svenskene kan, derfor har jeg tatt en oppskrift fra dem og laget det om til junisnipper. Kjært barn har mange navn. De fleste ville nok sagt at dette er brune pinner. Samma for meg – jeg ville bare ha noe godt til kaffekoppen.
Disse har jeg laget med kakao tidligere. Du kan også hakke daim å ha i deigen. Eller strø på hakkete mandler og perlesukker. Kakene oppbevares best i en boks i romtemperatur. Om du lager dem med smør vil de lett harskne i varmen om de blir liggende i boksen for lenge, men så gode disse er tror jeg ikke det blir noe problem.
Junisnipper (eller Kolakakor om du vil) ca. 35 stk
100 g smør eller margarin
70 g brunt sukker – ta det du har, jeg brukte farinsukker
30 g sukker
2 ss lys sirup
1 1/2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
140 g hvetemel
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene i en bakebolle (smøret må være mykt) , kjør sammen med en grind til det blir en deig. Har du ikke bakemaskin kan du smuldre sammen alle ingredisense med fingrene.
2. Rull ut tre pølser på en bakeplate kledd med bakepapir.
3. Klem pølsene litt flate.
4. Stek i 15 minuter på 200 grader.
5. Skjær opp stengene på skrå (se bildet) mens de er litt lunkne.
6. Avkjøles og oppbevares i tett boks.
Randi Torp
SÅ gode ut disse brune pinnene. Skal prøve disse ja.
Inger Johanne Sundby
Hvorfor brukes både brunt og hvitt sukker? Blir det andre bakeegenskaper med bare brunt?
Elin Krem.no
Hvitt og brunt sukker gir forskjellig konsistens. Å blande gjør at det både blir seigt og sprøtt.
Anne - Grethe Hansen
En dobbel Daim til denne oppskriften mon tro,eller holder det med den ene ?
Elin Krem.no
Det kan du bestemme selv 😉