Din handlekurv er nå tom!
Rissjokolade
Biter av god sjokolade med puffet ris
Min datter er veldig svak for rissjokolade. Sånne biter du ofte får kjøpt i løsvekt. Hun har funnet en av disse formene i skapet, og med litt smelte-hjelp fra mor var kosen i boks. Bruk den sjokoladen du liker best – vi bruker lys tilsatt litt mørk. Ikke ha for mye ris i bunnen av hver form, da vil riskornene bare falle av biten.
Rissjokolade ca.15 små biter
100 g lys sjokolade
20-30 g mørk sjokolade
puffet ris
Smelting av sjokolade:
Sjokoladen tåler ikke sterk varme og bør derfor aldri smeltes i en kjele direkte på kokeplata. Jeg smelter sjokolade i mikrobølgeovn. Bollen med sjokolade settes i mikroovnen på full effekt 15 sekunder av gangen. Rør mellom hver intervall.
Smeltes sjokolade i vannbad plasseres bollen med sjokolade over en kjele med vann, uten at bollen er i kontakt med vannet. Vannet skal bare småkoke. Dampen gjør bollen varm og smelter sjokoladen. Får du vann i den smeltede sjokoladen blir den hard og klumpete. Da er det bare å begynne på nytt.
Aller best blir disse sjokoladebitene om du bruker ekte sjokolade, kalt kuvertyre. Den trenger temperering.
Dryss noen riskorn i bunnen av formene og ha på smeltet sjokolade. Sett formen i kjøleskap til de er helt stivnet og press bitene ut.
|
|
Findus
Dette så lurt ut! Jeg er for alt som kommer i små porsjoner. Rissjokoladene står nå på ‘to-do’-listen. God advent, Elin 🙂
Konditor-Elin
Alt som kan lages i små biter er jeg tilhenger av, akkurat som deg Findus. En fin advent til deg også.
Findus
Gjort er gjort, og spist er spist. Disse var lette å lage og enda lettere å spise. Takk for gode oppskrifter og tips, Elin ☺
Konditor-Elin
Bare hyggelig Findus! Fortsatt god jul til deg 🙂
Kine
Hvilke sjokolade har du brukt til disse?:)
Konditor-Elin
Helt vanlig sjokoladeplate.