Din handlekurv er nå tom!
Lakrisfudge
Om jeg liker lakris? Ja, det gjør jeg! Mange har koblet det at jeg ikke liker lakris i mat med at jeg ikke liker lakris. Feil! Og nå har jeg laget det du har drømt om så leeeeenge, nemlig LAKRISFUDGE. Og HURJEDAMEJ så god den ble. Lakrisfudgen er laget over samme lest som den superpopulære vaniljefudge-oppskriften min. Denne er laget med lakrissaus på flaske, sånn du har på iskrem. Den har en mild lakrissmak. Vil du ha mer smak av lakris vil jeg anbefale deg å kjøpe lakrispulver og putte oppi. Jeg likte den mild, jeg. Den har også litt rar farge, og vil du gjøre noe med det kan du tilsette litt sukkerkulør (ja, sånn du bruker i brun saus).
Hvis jeg skal si en ting om forskjellen på denne og på vaniljefudgen, så ble denne litt mer «smulete». Den er laget på akkurat samme måte, så hvorfor den ble sånn vet jeg ikke helt. Tror også det henger sammen med at jeg skar den opp litt for varm. Usikker. Det beste er å la den stå i kjøleskapet og avkjøle helt før du skjærer i biter.
Mange spør om holdbarhet på fudge, og akkurat som med karameller kan disse sukre seg etter et par uker. Eller ikke. Derfor kan det være lurt å vente til nærmere jul med å lage dem dersom du vil gi bort som gave. Ikke frys, men oppbevar i en boks. Den behøver ikke være helt lufttett. Fudgen vil bli hardere jo lenger den oppbevares, men likevel har den en myk, litt smulete konsistens.
Glukose får du kjøpt i butikker med større utvalg. Og du, har du ikke et digitalt termometer for hånden kan du glemme å lage fudge. PS. Jeg har lagret hvordan jeg lager vanlig fudge under høydepunkter på Instagram Stories (søk @kremno_elin)
Lakrisfudge
350 g sukker
3 dl fløte
1 1/2 dl helmelk
1 dl ferdig lakris-saus
50 g glukose
50 g smør
Slik gjør du:
1. Kle en ikke alt for stor firkantet form med bakepapir (ca. 20 x 20 cm, minimum 5 cm) dyp).
2. Ha sukker, fløte, smør, melk, glukose og lakris-smak i en kjele.
3. Rør under kokingen for å forhindre at massen svir seg. Kok til massen er ca. 115 grader (eller til den kan formes til en kule i kaldt vann). Ta kjelen av platen og la den stå litt før du starter røringen.
4. Rør kraftig til massen tykner (bruk gjerne en mikser).
5. Hell massen i forma og sett kjølig til den har stivnet helt. Når fudgemassen er helt stivnet has den ut av forma og skjæres i firkanter med en skarp kniv.
Oppbevares i for eksempel en boks i romtemperatur.
Ha alle ingrediensene i en kjele.
Bruk et termometer og kok til 115 grader. Det kan være smart å ta av kjelen litt før, temperaturen vil stige etter at du har tatt kjelen av platen.
Sett en mikser i kjelen og miks i vei.
Miks til massen begynner å slippe kantene. Du vil se den blir lysere i farge og tykner.
Hell massen i en form og sett kjølig.
Skjær i firkanter og oppbevar i en boks. Eller i en pen pose. Eller bare spis opp…
Litt «smulete» men veeeeldig myk og god. Likte du den?
Harriet B
Hei hopp😊
Den flasken du har der med glukosesirup, er det vanlig glukose? Jeg kjøpte en slik da jeg ikke fant den på tube som bare heter glukose men finner ikke noe informasjon på nettet om dette er ren glukose..
Når det står glukose i oppskrifter kan jeg bruke denne typen da?
Elin Krem.no
Det er vanlig glukose, ja.
Monica Ingerøyen
Jeg eeeelsker lakris,og bare MÅ prøve denne oppskriften. Men jeg har et par flasker både salt og søt lakrissirup. Kan jeg bruke det istedetfor sausen?
Elin Krem.no
Bare prøv deg fram! Går sikkert veldig fint.
Kristine Minnesjord
Hvor mye lakrispulver ville du hatt i, istedenfor saus?
Elin Krem.no
Prøv deg frem, har ikke peiling!
Kate terjesen
Hvor lenge bør kjelen stå før vi begynner å røre i den?
Elin Krem.no
Til alt er smeltet sammen