Din handlekurv er nå tom!
Juleboller (mini julekaker tangzhong)
Dere har spurt om jeg ikke kunne lage boller av julekakedeig, og det har jeg nå gjort. Jeg syntes det å trille boller av deigen ble litt for liten utfordring, derfor lagde jeg mini julekaker. Du kan gjerne lage boller, det er enklest og smaker akkurat det samme som om du former dem som mini-julekaker.
Deigen er min supermjuke tangzhong-julekakedeig, som ikke er vanskelig å lage. Du må bare lage en liten jevning først. Resultatet er saftige, mjuke små julekaker som holder seg saftige lenge. Legg gjerne rosinene i vann en halv time før de skal i deigen. Da vil de ikke suge fuktighet fra den ferdige julekaken.
Mine julekakeboller stekte på ca. 10 minutter. Hele julekaker trenger rundt 40 minutter.
Juleboller (ca. 20 – 25 boller)
Lag oppskriften som du finner her.
Slik gjør du:
1. La deigen hvile en time på benken eller putt bollen i kjøleskapet et par timer.
2. Del deigen i emner på ca. 70 gram.
3. Trill til boller. Evt. form små julekaker (se bilder lenger ned)
4. La etterheve på brett i ca. 30-45 min.
5. Pensle med egg og stek midt i ovnen på over/undervarme 200 grader i 10-15 minutter eller på varmluft 190 grader i 8-10 min.
6. Avkjøl. Pakk i plast og oppbevar i 1-2 dager i romtemperatur, eller putt i fryser.
Etter at deigen har hvilt, del deigen opp i emner på ca. 70 gram.
Trill boller. Om du vil forme små julekaker: Snitt forsiktig rundt hele kanten av bollen.
Klem godt ned på midten og ….
Sett på brett og etterhev i ca. 30-45 min. Pensle lokket med egg før steking. Stek på ca. 200 grader i 10-12 minutter.
Smøres med smør og brunost (har brukt en pepperkakeutstikker for å lage fine hjerter). Bollene oppbevares i plast på benken et par dager, eller puttes i fryseren.