Din handlekurv er nå tom!
Hvetestang med kanel, sukker og vaniljekrem
Lyst til å servere litt småsøtt til 17. maifrokosten? Lag en knallgod hvetestang med vaniljekrem, kanel og sukker.
Dette er en hvetestang du kan bake ferdig på forhånd. Ta den opp en time før servering, lun den litt i ovnen før du tar på melis.
La gjerne deigen stå kjølig før du begynner å kjevle. Fyllet (smøret) vil renne ut på plata under steking, men det går fint. Hvis du vil prøve å forhindre at det skjer kan du tilsette 5 g maisenna.
Stengene avkjøles og fryses eller serveres lune med litt melisglasur (vann og melis).
Hvetestang (2 stk)
520 g hvetemel
1 dl sukker
20 g gjær (eller 4,8 gram (2 ts) tørrgjær)
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg eller 60 g væske
en liten klype salt
Fyll
50 g smør
50 g brunt sukker
2 ts kanel
Perlesukker og mandelflak/ hakkete mandler
Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (romtemperatur eller kald) og deretter egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster
med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5-10 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. Sett deigen et lunt sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen.
7. Når deigen har hvilt en time, kjevle deigen ut som et rektangel. Stryk på fyllet på nederste del av deigen. Brett den andre dele over. Kjevle litt ut igjen. Del i to og plasser på plate.
Ha på vaniljekrem som anvist på bildene under.
8. Settes til etterheving i ca. 30 minutter. Når Stengene er klare for steking, spray eller pensle på litt vann. Strø gjerne på litt hakkete mandler og perlesukker
9. Stekes ett hakk ned fra midten på 225 grader over/undervarme eller 210 grader varmluft i 12-15
10. Avkjøl. Kan fryses. Ha på melisglasur (vann og melis) etter tining.
En halv porsjon vaniljekrem
2.5 dl helmelk
50 g sukker
15g maisenna
½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker)
2 stk eggeplommer
Splitt vaniljestangen (eller bruk vaniljepasta/ vaniljesukker), skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles.
Ksenia Borzenina
Takk for ideen, Elin! Dette skal prøves!
May Evelyn Helbostad
Denne må prøves 🤗savner deg på Instagram 🥰
Synnøve
Hvor mange grader og hvor lenge lunket du de etter tining?
Elin Krem.no
La tine en time på benken, så inn i ovnen i 120 grader 5-7 minutter. Det tar litt tid å tine vaniljekremen, men deler du stangen i biter går det raskere.
Keth Helen Halvorsen
Tusen takk for nydelige oppskrifter. Sko gjerne fått et bakekurs hos deg🥰🌺
Elin Krem.no
Jeg har akkurat laget et bakekurs! Du finner det her