Din handlekurv er nå tom!
Squashkake
Selv om jeg ikke dyrker squash selv vet jeg at det for enkelte hoper seg opp mengder med squash på denne tiden av året. Derfor tenkte jeg det kunne passe å bake en kake med squash? Det er nesten det samme som gulrotkake (og du kan bytte ut revet squash med revet gulrot om du vil), men i denne har jeg puttet i litt mer krydder, samt pecannøtter.
Det luktet faktisk jul på kjøkkenet mitt da denne ble stekt. Jeg valgte nemlig å kjøre på med en kryddermiks man stort sett kjenner fra pepperkakebaking. Du kan godt droppe nellik og ingefær og bare ha i kanel, men kombinasjonen av nelliksmak og pecan var supergod!
Min kake ble stekt i en 30x 40 cm form. Den ble ca. 2-3 cm høy. Vil du ha kaka høyere kan du velge en mindre form. Da må den også stekes lenger.
På toppen har jeg rørt sammen en klassisk ostekrem og mønsteret er laget med et taggete skrapkort (dekorskrape, kan kjøpes på flere utenlandske nettbutikker eller hos Culinabutikken (på nett eller fysisk butikk i Oslo)
Squashkake
300 g revet squash
225 g brunt sukker (farinsukker)
3 egg
2 dl olje
225 g hvetemel
2.5 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
1 ts tørket ingefær
1/2 ts nellik
80 – 100 g pecannøtter (valgfritt)
Glasur
200 g nøytral kremost (eks. Philadelphiaost)
100 g mykt smør
150 g melis
3 ss sitronsaft
Slik gjør du:
1. Riv squash.
2. Vei opp det tørre i en bolle, rør godt sammen så krydder og hevemiddel blir jevnt fordelt.
3. I en annen bolle – visp sammen egg, olje og brunt sukker.
4. Bland det våte i det tørre. Rør sammen til det er klumpfritt.
5. Tilsett revet squash og hakkede pecannøtter.
6. Hell i en langpanne med bakepapir, 30 x 40 cm eller mindre.
7. Stekes midt i ovnen på 180 grader over/undervarme eller 175 grader varmluft i 10-15 minutter. Steker du i en mindre langpanne enn 30 x 40 cm blir steketiden lenger.
8. Glasur: Pisk smør og melis lyst og luftig. Tilsett kremost og sitron. Stryk glasuren på en avkjølt kake.
Linn Hoskelsen
Hei. Liker at det er tre krydder i kaken, ikke bare kanel. 3 spiseskjeer sitronsaft i kremen var 2 ss for mye i følge oss. Skrivefeil?
Elin Krem.no
Nei, ikke skrivefeil. Tok først 2. Det var for lite. Med 3 ble det perfekt.
Linn Hoskelsen
OK ,takk for svar