Din handlekurv er nå tom!
Silviakake med sjokosmak
Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig kake med en glasur som smaker litt som suksesstertekrem. Hva med å tilsette litt sjoko-smak til den? Som tenkt, så gjort, og her ser du resultatet. Og hvis ikke dette blir noens favoritt-sjokoladekake så skjønner jeg INGEN TING, for som vanlig når jeg lager noe ekstremt godt etter svensk inspirasjon, faller disse ordene: HURJEDAMEJ så gott!
Har erstattet noe av hvetemelet i den opprinnelige Silviakakeoppskriften med kakao. Liker du at det smaker mer av kakao, tilsett 40-45 gram kakao i røra.
Jeg fikk litt trøbbel med glasuren, for joda, jeg helte i eggeplommene litt for tidlig, var opptatt av å filme og ta bilder og rørte for sakte. Det ble koagulerte eggeplommer det, gitt. Men veit du hva? Det går så fint atte. Bare sørg for å sile glasuren, det gjorde jeg.
Da jeg la ut oppskriften på Siliviakaken påsto jeg at det ikke fantes noen kritiske punkter, men vær litt forsiktig når du lager glasuren. Hvis du rører for mye i sukkeret før det er smeltet helt kan det sukre seg. Men utover fare for sukret glasur med koagulert egg (haha), kjør på! Denne kaka går fort å lage og smaker som nevnt helt fortreffelig.
Silviakake med sjokosmak
4 egg
340 g sukker
220 g hvetemel
35 g kakao
2 ts bakepulver
2 dl vann
Glasur
250 g smør
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
20 g kakao
3 eggeplommer
ca. 1 dl kokos
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggeodosis.
2. Sikt inn hvetemel, kakao og bakepulver. Vend gjerne inn med en slikkepott.
3. Rør inn vann til slutt.
4. Helles i en smurt/ bakepapirkledd form 30 x 40 cm. Stekes midt i ovnen over/undervarme 175 grader ca. 20-30 minutter. 175 g varmluft steker kaka ferdig på 15-20 minutter.
5. Glasur: Smelt smør sammen med kakao, tilsett sukker og vaniljesukker. La putre litt. Ta kjelen av plata – la det falle litt temperatur før du rør inn eggeplommer. Sett tilbake på plata og rør til du ser en kokeboble. Jeg siktet min for å få bort koagulerte biter av egg, men det er ikke strengt nødvendig. Hell glasuren over kaken (den kan gjerne stå i forma). Dryss over kokos. Sett kaken kjølig sånn at glasuren kan sette seg.
Randi Kristin Årbogen
Skal det være varmt eller kaldt vann ?
Elin Krem.no
Begge går deler fint, men gjerne varmt
Ane Marthe
Kjempegod kake! En slager for store og små