Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Silviakake med sjokosmak

 

Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig kake med en glasur som smaker litt som suksesstertekrem. Hva med å tilsette litt sjoko-smak til den? Som tenkt, så gjort, og her ser du resultatet. Og hvis ikke dette blir noens favoritt-sjokoladekake så skjønner jeg INGEN TING, for som vanlig når jeg lager noe ekstremt godt etter svensk inspirasjon, faller disse ordene: HURJEDAMEJ så gott!

Har erstattet noe av hvetemelet i den opprinnelige Silviakakeoppskriften med kakao. Liker du at det smaker mer av kakao, tilsett 40-45 gram kakao i røra.

Jeg fikk litt trøbbel med glasuren, for joda, jeg helte i eggeplommene litt for tidlig, var opptatt av å filme og ta bilder og rørte for sakte. Det ble koagulerte eggeplommer det, gitt. Men veit du hva? Det går så fint atte. Bare sørg for å sile glasuren, det gjorde jeg.

Da jeg la ut oppskriften på Siliviakaken påsto jeg at det ikke fantes noen kritiske punkter, men vær litt forsiktig når du lager glasuren. Hvis du rører for mye i sukkeret før det er smeltet helt kan det sukre seg.  Men utover fare for sukret glasur med koagulert egg (haha), kjør på! Denne kaka går fort å lage og smaker som nevnt helt fortreffelig.

Silviakake med sjokosmak
4 egg
340 g sukker
220 g hvetemel
35 g kakao
2 ts bakepulver
2 dl vann

Glasur
250 g smør
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
20 g kakao
3 eggeplommer
ca. 1 dl kokos

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggeodosis.
2. Sikt inn hvetemel, kakao og bakepulver. Vend gjerne inn med en slikkepott.

3. Rør inn vann til slutt.
4. Helles i en smurt/ bakepapirkledd form 30 x 40 cm. Stekes midt i ovnen over/undervarme 175 grader ca. 20-30 minutter. 175 g varmluft steker kaka ferdig på 15-20  minutter.
5. Glasur: Smelt smør sammen med kakao, tilsett sukker og vaniljesukker. La putre litt. Ta kjelen av plata – la det falle litt temperatur før du rør inn eggeplommer. Sett tilbake på plata og rør til du ser en kokeboble. Jeg siktet min for å få bort koagulerte biter av egg, men det er ikke strengt nødvendig. Hell glasuren over kaken (den kan gjerne stå i forma). Dryss over kokos. Sett kaken kjølig sånn at glasuren kan sette seg.

 

Vei opp alle ingrediensene før du starter, kle en langpanne 30 x 40 cm med bakepapir

 

Pisk eggedosisen tykk

 

Sikt inn det tørre. Vend det gjerne inn med en slikkepott

 

Tilsett vann til slutt, rør det forsiktig inn

Hell røra i langpanna og stek midt i ovnen

Etter at kaka har kommet ut av ovnen, hell på glasuren

Dryss på kokos eller annen strøssel

Skjær kaka i passe store biter. Den kan fryses.

Ei supermjuk kake med en knallgod glasur. Nam!

 

5 based on 2 reviews
3 Comments
  • Randi Kristin Årbogen
    Svar
    Posted at 20:20, 20. oktober 2024

    Skal det være varmt eller kaldt vann ?

  • Ane Marthe
    Svar
    Posted at 11:57, 1. november 2024

    Kjempegod kake! En slager for store og små

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...