Silviakake

Silviakake

Silviakake! Med den mest fantastisk gode glasuren du bare kan tenke deg.

Dette er også en sånn kake mange har bedt meg bake, en sånn som du kan finne over alt på nettet, men som dere av en eller annen grunn vil at jeg skal ha i kartoteket. Jeg har lenge nølt, for dette virket da veldig simpelt? Så feil kan man jo ta. Kaka er kanskje den mest perfekte kombinasjon av lett kakebunn og søt, smakfull glasur. Du vil bli overrasket!

For å finne best oppskrift har jeg gått til kilden – til svenskene. Oppskriften er rappet rett fra en stor svensk nettside, for dette er en kake svenskene har skapt. Og jada – vi elsker den!
Hurjeda mej sier jeg bare.

Kritisk punkt? Tja. Finnes det noen? Jeg tror ikke det. Dette er veldig enkelt og veldig, veldig godt.

Hva du skal bruke eggehvitene til? Pakk inn og sett i kjøleskapet. Er holdbare i 2-3 uker, minst. Du kan lage pikekyss eller sjokolademarengs, eller kanskje Bringebærmarengs med sjokoladetrekk

Silviakake
4 egg
340 g sukker
240 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl vann

Glasur
250 g smør
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
3 eggeplommer
ca. 1 dl kokos

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggeodosis.
2. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Vend gjerne inn med en slikkepott.
3. Rør inn vann til slutt.
4. Helles i en smurt/ bakepapirkledd form 30 x 40 cm. Stekes midt i ovnen på 175 grader ca. 20-30 minutter.
5. Glasur: Smelt smør, tilsett sukker og vaniljesukker. La putre litt. Ta kjelen av plata og rør inn eggeplommer. Sett tilbake på plata og rør til du ser en kokeboble. Jeg siktet min for å få bort koagulerte biter av egg, men det er ikke strengt nødvendig. Hell glasuren over kaken (den kan gjerne stå i forma). Dryss over kokos. Sett kaken kjølig sånn at glasuren kan sette seg.

Vei opp ingrediensene
Pisk eggedosis av egg og sukker
Sikt inn det tørre
Vend inn med en slikkepott, tilsett vannet
Helles i en form 30 x 40 cm
Lag glasuren
Kaka er ferdig stekt
hell glasuren på kaken
Dryss over kokos
Del i passe store biter. Kaka kan fryses.





5 based on 5 reviews
27 Kommentarer
  • Margareth Wiik
    Svar
    Skrevet på21:51, 22. mars 2023

    Den kaka har jeg laget mange ganger. Men den oppskriften heter solskinnskake, noe som passer 😊 Vehldig god og populær.

  • Skrevet på02:17, 23. mars 2023

    Takker så mye for en fantastisk nydelig oppskrift🙏🏼🥰

    • Brit
      Svar
      Skrevet på20:58, 23. mars 2023

      Dette blir kake til kirkekaffen på søndag. SÅ lettvint og godt.

  • Monica Mathisen
    Svar
    Skrevet på10:37, 24. mars 2023

    Takk for en fantastisk oppskrift 🙂 Skal kaka avkjøles før glasuren kommer på?

  • Laila Røneid
    Svar
    Skrevet på02:52, 25. mars 2023

    Kan det være en idé å lage marengs av eggehvitene og den oppå glasuren?

  • Hege Stensli
    Svar
    Skrevet på21:22, 30. mars 2023

    Veldig, veldig god smak! Kremen ble dessverre sukrete. Hva må jeg gjøre annerledes neste gang?

  • Hildegunn Olsen
    Svar
    Skrevet på18:29, 2. april 2023

    Skal glasuren avkjøles før den helles på kaka?😊gleder meg til å prøve denne🫶🐥🐣

  • Eline
    Svar
    Skrevet på19:14, 3. april 2023

    Så deilig! Kan denne lages glutenfri? Skal bake til glutenfri svigermor:-) Bytter man da bare ut mel med samme mengde glutenfri lys melblanding?

  • Else Tystad
    Svar
    Skrevet på21:30, 4. april 2023

    Denne skal eg bake, rask og god. Eg tenker å presse litt sitron, og blande i vatnet, så vert botnen litt meir smakfull.

  • Vibeke R.
    Svar
    Skrevet på18:13, 16. april 2023

    Nyyydelig kake!! 🤩👌Laga den til påske, og hadde noen «skrell» med lime i kremen for å få den litt fresh. Særs god avgjørelse! Men neste gang skal jeg lage liiiitt mer krem 😉

  • Anne Marte Skari
    Svar
    Skrevet på19:38, 3. mai 2023

    Kan kaka lages et par dager før den skal serveres?

  • Merete Nordanger
    Svar
    Skrevet på21:44, 12. juni 2023

    Tror du glasuren vil fungere med melkefritt smør?

  • Mbj
    Svar
    Skrevet på21:37, 27. august 2023

    Kan kaka fryses MED eller UTEN glasuren tru?

  • Ks
    Svar
    Skrevet på22:15, 29. august 2023

    Kaken ser utrolig flott ut ferdig delt opp også:-) hvordan får du så fine biter? 🙂

  • Gro Waleur
    Svar
    Skrevet på19:00, 2. september 2023

    Ser nydelig ut! Tror du denne oppskriften kan brukes til muffins? 😊

  • Sissel Røneid
    Svar
    Skrevet på16:07, 9. september 2023

    Veldig god kake, men sleit litt med kremen. Vart ein del klumpar i den, og måtte sila den. Hadde berre ein bitteliten sil, for dei andre var i oppvaskmaskina. Så det tok sin tid😀Kremen var begynt å stivna før eg fekk den på.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...