Din handlekurv er nå tom!
Mini delfiakake med salt kjeks
Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere å lage disse mini-delfiakakene sammenlignet med de runde kakene jeg lager til vanlig, men der tok jeg feil. Det ble skikkelig vanskelig. Sånn, der var du advart, haha!
Problemet oppstår hvis du ikke holder sjokolademassen varm. Hele tiden. Jeg fylte all massen i en sprøytepose fordi det er lettere fordele sjokolade i formene. Da ble det vanskelig å holde massen varm. Prøvde å putte sprøyteposen i en bolle som sto i varmt vann, men det som funket best var å kjøre hele posen (med sjokolademassen i) i mikrobølgeovnen noen sekunder.
Sånn i ettertid ville jeg latt massen stå i en bolle over vannbad og fylt på sprøyteposen litt og litt.
Det enkleste er også å gjøre ferdig ti og ti. Ikke fyll alle på en gang, da stivner sjokoladen før du får lagt i kjeks. Da vil ikke kjeksen feste seg. Jeg lagde 35 stykk, men da orka jeg ikke mer, haha, derfor ble det tre av disse i tillegg.
Mini Ritz fant jeg på Rema. Jeg kjøpte noen små former i papir på Kitchn. Velg selv om du vil bruke gleletopper eller hjerter, eller kanskje noe annet pyntestæsj på toppen.
Okei, vil du fortsatt prøve? Her kommer oppskrift!
Mini-delfiakaker med salt kjeks (ca. 50 stk +) Jeg lagde 35 stk pluss 3 stk litt større med mariekjeks
250 g sjokolade (jeg bruker mørk men du kan gjerne halvblande med lys, velg selv hva du liker best)
4 ss sterk kaffe
1 pk kokosfett (Delfiafett)
2 egg
2-3 ss sukker
ca. 50 stk mini salte kjeks
1 pose geletopper eller gelehjerter
Slik gjør du:
1. Finn frem muffinsformer, sett på brett. Ha kjeks klar i en bolle, det samme med pynten på toppen. Skal du åpne poser og fikle med sånt stivner massen for deg.
2. Smelt sjokolade sammen med kaffe i mikroovn eller over vannbad (ikke rør for mye i sjokoladen)
3. Smelt delfiafett. Det skal være helt smeltet og litt varmt.
4. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bruk helst romtempererte egg.
5. Bland sjokolade i eggedosisen.
6. Tilsett smeltet fett litt etter litt.
7. Fordel massen i ti og ti former (jeg brukte en sprøytepose). Legg på kjeks og et nytt lag sjokolademasse. Legg på en gelepynt på toppen.
8. Hold massen varm (se tips i teksten over) – fortsett å fylle ti og ti nye, sett kjølig når du er ferdig.
9. Pakk bitene i tett boks og oppbevar i kjøleskapet.