Din handlekurv er nå tom!
Marsipankonfekt (adventskalender)
Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt? Jeg lagde to varianter i dag: en adventskalender og en eske med julepyntede marsipankuler.
Dette er en enklere versjon av en marsipan-julekalender jeg lagde for noen år siden. Her trenger du bare å kjøpe god marsipan, trille kuler som du gir et tynt lag sjokolade, før kulene trilles i enten melis eller kakao. Esken er en jeg hadde liggende, som jeg klipte til og kledde med folie.
Det er helt opp til deg om du vil tilsette smak i marsipanen. Jeg har gjort det tidligere, du kan se de forskjellige forslagene her.
Hvis du velger å skrive tall på kulene med smeltet sjokolade, tenk deg om. Haha. Det er kjempevanskelig! Anbefaler deg å kjøpe noen tall som du legger på hver kule eller noe lignende. Det er nesten umulig å få sjokoladen til å sitte på kakao/ melis.
Marsipanen bør være veldig GOD! Stikk innom din lokale baker og spør etter Lubeck, eller kjøp en marsipan med minimum 50% mandler.
Marsipankonfekt/ Adventskalender (24 kuler)
1 pk god marsipan (minimum 50% mandler)
100 g sjokolade (mørk)
Kakao
Melis
Evt. 4 ruter hvit sjokolade til å skrive på tall
Dekor fra Dr. Oetker
Slik gjør du:
1. Vei opp 24 marsipanbiter til ca. 10-12 gram.
2. Trill kuler.
3. Smelt mørk sjokolade over vannbad eller i mikro.
4. Ta sjokolade på henden og rull kulene så de er helt dekket med sjokolade. Legg i kakao eller melis. Bruk en gaffel til å trille de rundt.
5. Når sjokoladen er stivnet, rull kulene i en sikt så overflødig kakao/ melis drysser av.
6. Sett marsipankulene i små papirformer og putt i en fin eske etc. Fest pynt med litt av den smeltede sjokoladen. Eller, smelt hvit sjokolade og skriv på tall.
7. Marsipankulene kan oppbevares i romtemperatur i flere uker.
For å få av overflødig kakao, rist kulene i en sikt