Din handlekurv er nå tom!
Juletrær
Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut at jeg skulle lage en vri på den varianten, og her ser dere resultatet. Små juletrær som ble små «bite size»-biter. Søte og veldig gode!
Oppskriften er nøyaktig den samme som på mine cookie-man-cookies, og er en helt vanlig 1-2-3-mørdeig. Jeg lagde bare halv porsjon da disse bildene ble tatt, men resultatet blir det samme.
Hvis det er *en* ting du skal være nøye med her, så er det å fukte godt mellom lagene. Jeg brukte vann som jeg påførte med fingrene (du kan gjerne bruke en pensel). Deigen bør være helt kald, både før du legger dem sammen, og etter at de er lagt sammen og skal skjæres i trær. Sølvkulene er satt på før steking. De tåler det!
Mørdeig
200 g smør eller margarin
100 g melis
2 ts vaniljesukker
300 g hvetemel
2 ss kaldt vann
ca. 2 ss kakao til å smaksette/farge ca. halvparten av deigen
evt- sølvkuler
Slik gjør du:
1. Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig.
2. Tilsett vann, vaniljesukker og mel, og kna deigen sammen. Ikke bland for mye.
3. Del deigen i to og tilsett kakao. Kna det inn med hendene.
4. Legg deigene kjølig i en halvtimes tid.
5. Kjevle deigen ut ca. 2 mm tykk. Lag 8 like store firkanter med deig, 4 mørke og 4 lyse (ca. 8 cm x 18 cm). Legg kjølig i noen minutter. Fukt deiglagene med vann og legg på hverandre. Klem deigen GODT sammen, så lagene fester seg godt.
6. Skjær skiver og del opp i trær på 3 cm som vist på bildene under. Sett på bakeplate. Pynt med sølvkuler om du vil.
7. Stekes på 170 grader (varmluft), midt i ovnen, til de har gyllen farge (10-15 minutter).
Oppbevares i romtemperatur, i tett pose eller boks.