Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut at jeg skulle lage en vri på den varianten, og her ser dere resultatet. Små juletrær som ble små «bite size»-biter. Søte og veldig gode!

Oppskriften er nøyaktig den samme som på mine cookie-man-cookies, og er en helt vanlig 1-2-3-mørdeig. Jeg lagde bare halv porsjon da disse bildene ble tatt, men resultatet blir det samme.

Hvis det er *en* ting du skal være nøye med her, så er det å fukte godt mellom lagene. Jeg brukte vann som jeg påførte med fingrene (du kan gjerne bruke en pensel). Deigen bør være helt kald, både før du legger dem sammen, og etter at de er lagt sammen og skal skjæres i trær. Sølvkulene er satt på før steking. De tåler det!

Mørdeig
200 g smør eller margarin
100 g melis
2 ts vaniljesukker
300 g hvetemel
2 ss kaldt vann

ca. 2 ss kakao til å smaksette/farge ca. halvparten av deigen

evt- sølvkuler

Slik gjør du:
1. Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig.
2. Tilsett vann, vaniljesukker og mel, og kna deigen sammen. Ikke bland for mye.
3. Del deigen i to og tilsett kakao. Kna det inn med hendene.
4. Legg deigene kjølig i en halvtimes tid.
5. Kjevle deigen ut ca. 2 mm tykk. Lag 8 like store firkanter med deig, 4 mørke og 4 lyse (ca. 8 cm x 18 cm). Legg kjølig i noen minutter. Fukt deiglagene med vann og legg på hverandre. Klem deigen GODT sammen, så lagene fester seg godt.
6. Skjær skiver og del opp i trær på 3 cm som vist på bildene under. Sett på bakeplate. Pynt med sølvkuler om du vil.
7. Stekes på 170 grader (varmluft), midt i ovnen, til de har gyllen farge (10-15 minutter).
Oppbevares i romtemperatur, i tett pose eller boks.

Kjevle stykker av deig, sånn at de blir like store

Lag fire av hver (jeg lagde bare halv porsjon, derfor er mine deigstykker litt tynne..)

Fukt deiglagene med vann. Vær nøye og fukt HELE flaten.

Kjøl deigen godt sånn at den er helt kald når du skal skjære i den

Skjær av skiver…

..og marker så trærne blir 3 cm vide.

Skjær deigen som vist og sett trærne på plate.

Dytt på noen sølvkuler om du vil dekorere dem litt.

Stekes midt i ovnen på 170 grader varmluft i ca. 10 minutter.

Oppbevares tørt og i romtemperatur i boks eller pose.


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...