Din handlekurv er nå tom!
Myk sjokoladekake
Sjokoladekake er alltid populært, og denne kan til og med kvalifisere som dessert. Oppskriften er ikke ny, den har jeg hatt en stund, men da er den laget som en kake med en daim-krem.
Kaka kan minne om en sjokoladefondant, men fremfor å servere den med et flytende indre lar jeg den stå i kjøleskapet noen timer (gjerne natten over) sånn at den får satt seg. Den har få ingredienser og er lett å lage. Jeg brukte en springform på 24 cm, men kunne med fordel brukt en større form, da dette er en veldig mektig kake.
Hvis du vil servere den som dessert har jeg et forslag til deg: Pisk opp et beger creme fraice, tilsett sukker og rikelig mengder vaniljesmak. Det ble SÅ godt!
I tillegg har jeg alltid litt rørte bær i fryseren, og rørte (eller friske) bær smaker kjempegodt til denne kaka.
Smaker også veldig godt med iskrem og bær.
Mjuk sjokoladekake
200 g sjokolade
200 g smør/margarin
4 egg
2 dl sukker (175 g)
2.5 dl mel (175 g)
en klype salt (valgfritt)
Krem:
3 dl creme fraiche
3-5 ss sukker
3-4 ts vaniljepasta eller frøene fra 1 vaniljestang, eller 6-7 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
1. Start med å smelte smør og hakket sjokolade. Smelt over vannbad eller i mikroovn.
2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
3. Bland sjokoladeblanding sammen med eggedosis.
4. Sikt inn det tørre. Vend inn med en slikkepott.
5. Helles i en ca. 24-26 cm springform og stekes på 190 grader varmluft eller 200 grader i 12-15 minutter (midt i ovnen). Den skal være bløt i midten.
6. Avkjøl bunnen og sett den kjølig noen timer, gjerne natten over.
Anretning:
Pisk opp creme fraice med sukker og vanilje. Ha i en sprøytepose med en glatt tyll. Sprøyt kremen i et mønster, riv over litt sjokolade og gjerne litt hakkede pistasjnøtter. Skjær ut et stykke kake og sett på tallerkenen. Serveres med rørte eller friske bær.