Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Halvgrove horn (fylte)

Matbokser skal fylles, og av den grunn har jeg bakt noen halvgrove horn og fylt dem med tradisjonelt pizzafyll. Oppskriften er hentet fra den siste boken min, Min første bakebok, og er en grunnoppskrift du kan bruke til det meste (pizza, rundstykker, brød etc)

I boka finnes det to oppskrifter på deigen; en hvis du bruker en maskin og en annen hvis du ikke har maskin. Her får du maskin-oppskriften.

Fyllet kan du variere som du selv vil – jeg brukte opp rester i kjøleskapet og fylte hornene med skinke, pepperoni og revet ost. Hadde et halvt glass pizzasaus igjen, som jeg smurte på.

Fylte, halvgrove horn (ca. 16 stk)
500 g hvetemel
250 g sammalt hvete fin
5 ½ dl kaldt vann
20 g fersk blå gjær
15 g salt

Fyll:
1/2 glass pizzasaus eller tomatpure
ca. 100 g revet ost/ skiver av ost + ost til toppen
100 g skinke / eller pepperoni
tørket oregano (valgfritt)

Slik gjør du:
1. Vei opp hvetemel og sammalt mel i bakebollen.
2. Smuldre inn gjær og hell i vann. Tilsett en halv dl vann til om deigen virker fast.
3. Elt deigen på middels fart minst ti minutter før du tilsetter salt.
4. Når saltet er eltet inn, dra en pose eller et trekk over bakebollen og la den stå på benken en times tid.
5. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut til to rundinger (ca. 35 cm i diameter)
6. Del hvert deigemne i åtte. Smør på pizzasaus eller tomatpure. Ha på pepperoni, skinke, dryss over revet ost og oregano.
7. Rull deigbitene sammen, form som horn og sett på plate.
8. Etterhev på benken i ca. en halv til en tre kvarter. Pensle eller spray med vann sånn at deigen ikke tørker ut.
9. Dryss på ost på toppen og stek ett hakk ned fra midten i ovnen på 230 grader over- og undervarme eller 225 grader varmluft i ca. 10–15 minutter.

Elt deigen som forklart, ta gjerne glutentesten.

Etter en time på benken (innpakket) er deigen klar til å bakes ut. I mellomtiden har jeg funnet frem det jeg skal fylle hornene med.

Del deigen i to.

Kjevle ut begge deigemnene til rundinger, ca. 35 cm i diameter.

Det gjør ingen ting om de ikke blir helt runde..

Del hver runding i åtte. Legg på pizzasaus, paprika, skinke/pepperoni, ost og oregano.

Klar til rullings!

Fukt spissene med vann, sånn at deigen hefter når hornene rulles sammen.

Start med den brede siden og rull deg mot spissen.

Sett på plate og form som horn. Spray/ pensle gjerne med vann for at deigen ikke skal tørke ut.

Etterhev i 30-45 minutter. Legg på ost på toppen før steking.

Ferdig! Avkjøl, putt i poser og frys ned.


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Halvgrove horn (fylt..

Matbokser skal fylles, og av den grunn har...

Aniskringler

I min tidlige bloggfase, før jeg kunne bake...

Myk sjokoladekake

Sjokoladekake er alltid populært, og denne kan til...

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...