Din handlekurv er tom.
Elins runde bordstabelbakkels
Om få dager skal vi tenne det første lyset i adventsstaken, og jeg fikk lyst til å lage en knasende god liten luksuskake, som egentlig bare er en annen versjon av Elins bordstabelbakkels. Min bordstabelbakkels er en mørdeigsbunn med en mandelmarengs på toppen. Til denne runde varianten har jeg brukt min faste mørdeig, som er noe lettere å jobbe med enn den jeg har brukt i Elins bordstabelbakkels.
Bordstabelbakkels (50-60 stk)
150 g hvetemel
100 g smør/ margarin
50 g melis
2 ss vann
Topping
75 g eggehvite (ca. 2 stk – men vei opp nøyaktig)
50 g finkornet sukker
100 g melis
75 g malte mandler
Slik gjør du:
1. Vei opp alle ingrediensene til mørdeigen. Pisk melis og smør/margarin. Kna inn mel og vann til du får samlet det til en deig. Ikke bland for lenge. Pakk inn i plast og legg i kjøleskapet minimum 30 minutter.
2. Kjevle deigen ca. 1.5-2 mm.
3. Stikk ut rundinger på ca. 4 -5 cm i diameter. Sett på plate.
4. Mal mandler på en foodprocessor. Bland mandler med melis.
5. Pisk eggehvite og tilsett sukkeret, litt etter litt.
6. Når du har en stiv, blank marengs, vend inn melis/mandel-blanding. Ikke rør for mye.
7. Ha marengsen i en sprøytepose. Klipp et ikke alt for stort hull eller bruk en stor, åpen stjernetyll. Sprøyt på en topp på hver bunn. Prøv å jobbe raskt så marengsen ikke faller sammen.
8. Stekes på 170 grader varmluft i ca. 15-17 minutter. Stek gjerne alle brettene samtidig.
For å sprøyte på sjokolade på toppene:
Smelt 4-5 ruter mørk sjokolade i mikroovn eller over vannbad. Ha sjokoladen i en brødpose og klipp et lite hull, eller lag en sprøytepose av papir. Lag sikk sakk mønster. La stivne.
Bordstabelbakkels oppbevares i romtemperatur, i tett boks.

Bland melis og malte mandler, vei opp finkornet sukker og finn frem en sprøytepose med enten glatt tyll eller stor, åpen stjernetyll














