Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 49,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Elins runde bordstabelbakkels

Elins runde bordstabelbakkels

Om få dager skal vi tenne det første lyset i adventsstaken, og jeg fikk lyst til å lage en knasende god liten luksuskake, som egentlig bare er en annen versjon av Elins bordstabelbakkels. Min bordstabelbakkels er en mørdeigsbunn med en mandelmarengs på toppen. Til denne runde varianten har jeg brukt min faste mørdeig, som er noe lettere å jobbe med enn den jeg har brukt i Elins bordstabelbakkels.

Bordstabelbakkels (50-60 stk)
150 g hvetemel
100 g smør/ margarin
50 g melis
2 ss vann

Topping
75 g eggehvite (ca. 2 stk – men vei opp nøyaktig)
50 g finkornet sukker
100 g melis
75 g malte mandler

Slik gjør du:
1. Vei opp alle ingrediensene til mørdeigen. Pisk melis og smør/margarin. Kna inn mel og vann til du får samlet det til en deig. Ikke bland for lenge. Pakk inn i plast og legg i kjøleskapet minimum 30 minutter.
2. Kjevle deigen ca. 1.5-2 mm.
3. Stikk ut rundinger på ca. 4 -5 cm i diameter. Sett på plate.
4. Mal mandler på en foodprocessor. Bland mandler med melis.
5. Pisk eggehvite og tilsett sukkeret, litt etter litt.
6. Når du har en stiv, blank marengs, vend inn melis/mandel-blanding. Ikke rør for mye.
7. Ha marengsen i en sprøytepose. Klipp et ikke alt for stort hull eller bruk en stor, åpen stjernetyll. Sprøyt på en topp på hver bunn. Prøv å jobbe raskt så marengsen ikke faller sammen.
8. Stekes på 170 grader varmluft i ca. 15-17 minutter. Stek gjerne alle brettene samtidig.

For å sprøyte på sjokolade på toppene:
Smelt 4-5 ruter mørk sjokolade i mikroovn eller over vannbad. Ha sjokoladen i en brødpose og klipp et lite hull, eller lag en sprøytepose av papir. Lag sikk sakk mønster. La stivne.
Bordstabelbakkels oppbevares i romtemperatur, i tett boks.

 

Lag mørdeig, legg kjølig en halvtimes tid.

 

Kjevle ut deigen, den skal være tynn. Stikk ut rundinger.

Bland melis og malte mandler, vei opp finkornet sukker og finn frem en sprøytepose med enten glatt tyll eller stor, åpen stjernetyll

Når marengsen er stiv og blank, tilsett melis/mandler. Rør inn forsiktig med en slikkepott.

Sprøyt topper på hver plett. De kommer til å øke litt i volum, så ikke sprøyt for de for store.

Jeg stekte begge brett i ovnen samtidig på 170 grader varmluft. Ferdige på 17 minutter.

Litt sprukne, men det gjør ingen ting #perfektuperfekt

Smeltet og sprøytet litt sjokolade på noen av kakene. Blir jo nærmest som konfekt!

 


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins runde bordstab..

Om få dager skal vi tenne det første...

Snøstjerne-cookies

Jeg har bakt noen dekorative (og veldig gode!)...

Prinsesstårta

  Prisnesstårta trender i USA, og dere har...

Spøkelser (kakemenn..

  Spiselige spøkelser til Halloween! Liker du kakemenn?...

Vaniljeboller

Søte, mjuke boller med hint av vaniljesmak. Høres...