Din handlekurv er nå tom!
Bollefocaccia med vaniljekrem og blåbær
Bollekake i langpanne. Lett som en plett!
Har du frosne bær i fryseren, bruk dem. Eller kjøp friske. Personlig syntes jeg de blåbærene jeg har plukket i skauen smaker best. Bruk god tid. Og pass på at det ikke blir for mye vaniljekrem. Da kan den fort bli rå. Jeg stekte denne på høy temperatur (220 grader) på nest nederste rille, og den var ferdig etter bare syv minutter. Avkjøles litt før du eventuelt har på litt melis.
500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg
Vaniljekrem, hjemmelaget eller ferdiglaget fra butikken (brukte ca. 300-400 g)
Blåbær – dryss på en neve eller to (eller bruk andre bær du har – for eksempel bringebær)
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, tilsett lunken melk, (kan godt ha romtemperatur eller kald) og egg, smuldre i gjær i bollen og start maskinen. Syntes du deigen virker for tørr – tilsett litt mer væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. Sett deigen et lunt sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen.
7. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum 1 time) knas den utover en smurt, stor langpanne (42×29 cm). Skru på ovnen på 225 grader.
8. Sett til heving et lunt sted (gjerne over en vaskekum fylt med varmt vann) ca. en halv time – tre kvarter. Legg så på vaniljekrem (eller sprøyt på vaniljekremen med en sprøytepose). Dryss på blåbær. Klem de største blåbærene godt ned i deigen før du evt. drysser på litt perlesukker og steker av på nest nederste rille ca. 220 grader i 7-15 minutter (avhengig av hvordan ovnen din steker)
Lyst til å lage Bollefocaccia med kanel, sukker og vaniljekrem?
|
|
Tina Dishington
Superglad for dette alternativet! Hos oss er det litt vanskelig med hvetemel, og spelt gir en løsere deig som er vanskelig å bake ut/forme. Langpanne er derfor en glimrende løsning!! Tester denne med skolebrød-variant litt senere! 😊