Din handlekurv er nå tom!
Troikakake
Min mislykkede festkake
Eggehviter 4 stk
Melis 150g
Malte mandler 150g
Bakepulver 1/2 ts
Slik gjør du:
1. Stivpisk eggehviten med melis som has i litt etter litt.
2. Vend inn malte mandler og bakepulver. Stekes i springform 25-26 cm
Ovnstemperatur: 175 grader
Steketemperatur: ca.30 min.
Sjokoladeganache
250 g mørk sjokolade
250 g fløte
1 pk bringebærgele – bruk bare 3 dl vann
ca. 1/2 pk marsipan
Fremgangsmåte:
|
Og HER ser du hva som gikk galt. Jeg la lagene på i feil rekkefølge, eller sagt på en annen måte, jeg la geleen på marsipanen. Gele spalter marsipanen og gjør den rennende. Derfor skal du IKKE legge sammen lagene som på bildet.
Start med å smøre et tynt, tynt lag ganache på mandelbunnen , bare for å feste marsipanen. Så legger du på marsipanlokket. Smør så ganache på marsipanen. Til slutt helles den nesten helt stive geleen på. Sett i kjøleskap og la stivne helt. |
Først lagde jeg en mandelbunn. Det gjør denne kaken litt mer «kakete» dessuten passer det godt til konfekten på toppen. Kok så opp gele med 3 dl vann og sett kjølig.
Etter at bunnen var avkjølt tok jeg den ut av formen og fjernet bakepapiret under. Så la jeg bunnen tilbake i en rengjort springform. Stryk på et tynt lag med ganache for å feste marsipanen til bunnen.
Kjevle marsipanen tynt (ca. 1 mm) og skjær ut slik at den passer på bunnen. Jeg hadde en tallerken som passet akkurat. Smør så på ca. halvparten av ganachen. Den skal være passe myk, er den helt kald kan du varme den 3-4 sekunder i mikro-ovn. (Resten av ganachen skal smeltes helt og brukes til å helles over kaken).
Så var det geleen. Den skal være helt avkjølt og nesten stiv. Den må ikke helles over om den fortsatt er lunken. Når geleen er helt over i formen – sett kaken i kjøleskap til den er helt stivnet.
|
|
Astrid
Jeg skjønner feilen, men den er jo nesten perfekt. Rennende gelé burde unngås i en så krevsom kake. Better luck next time:)
Konditor-Elin
Takk for det, Astrid. Men her er det altså marsipanen som blir rennende hvis man gjør feil..
Catrin
Troika, noe av det beste som finnes… Denne må jeg prøve!
Konditor-Elin
En av mine favoritt-sjokolader også, Catrin 🙂 Kaken er veldig, veldig god, men også veldig, veldig mektig. Men det har jeg jo sagt før også..haha.
Toril
Hei,
Kan denne kaken lages et par dager i forveien, kan den eventuelt fryses? Eller egner sara bernard i langpanne seg bedre til det?
Konditor-Elin
Denne kan du lage flere dager i forvegen uten å fryse. Oppbevares kjølig. Sarah Bernhard i langpanne egner seg best å fryse 🙂