Din handlekurv er nå tom!
Saftig kokoskake
Hverdagskake med kokos
Kokoskake 4 egg 175 g smør/ margarin 200 g sukker 120 g kokosmasse 175 g hvetemel 1 1/2 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 1 dl melk 22- 24 cm springform Slik gjør du: |
Ikke lenge til farsdag, men farsdagskaka får vente enda noen dager. I dag gir jeg deg oppskrift på en «hverdasgskake» jeg pleide å spise hos min farmor. Hadde ingen oppskrift, så jeg mekka en sjæl. Og det ble bingo! Denne kaka har mye kokos i seg og smuler litt, men er skikkelig saftig og holdbar i flere dager. Til pynt tok jeg en gammel duk som jeg la over kaken. Sikt melis over og fjern duken forsiktig. Tok meg et stykke rett etter frokost i dag også jeg. Men det behøver du ikke si til noen 🙂 Ser du jeg har fått nytt stæsj? I steden for å fore Halloween-barn med godis på torsdag (joda, jeg hadde en svær bolle klar) så dro jeg på Røde Kors sitt ukentlige loppemarked her på Jessheim. Det er et fantastisk sted med ALT du kan tenke deg. De har flere hyllemeter med glass, tallerkener, kopper og kar, og jeg kom hjem med tre bæreposer fulle av fargerike (mest blå..) tallerkener og annet verdifullt gjenbruk-gods. Det er så mye fint, gammelt å få kjøpt. Og blir det ikke brukt, tar jeg det bare med tilbake igjen. |
Stina
Det med melis og duken = GENIALT! 😀 det må prøves 🙂
Konditor-Elin
Ja, var det ikke, Stina? Mange fine mønstre i gamle duker 🙂
Sindre
Hei, lagde nettopp denne. Supergod og enkel oppskrift. I stede for melisdryss over lagde jeg en glasur med melis, sitronskall fra en halv sitron og sitronsaft fra nesten en hel sitron. Det ble kjempegodt sammen. Prøv gjerne det om kaken skal brukes i en litt søtere setting. =)
Konditor-Elin
Hørtes helt nydelig ut Sindre!