Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Saftig kokoskake

Saftig kokoskake

Hverdagskake med kokos

Av og til har man bare lyst på noe. Noe saftig som smaker til en kopp te eller kaffe. I går lagde jeg en sånn kake. En formkake med kokos. 

Kokoskake
4 egg
175 g smør/ margarin
200 g sukker
120 g kokosmasse
175 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl melk

22- 24 cm springform
Steketid: 175 grader 35-40 minutter

Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin).
2. Rør inn ett og ett egg. 
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker sammen med kokosmassen og rør så det blir en jevn masse. 
3. Rør inn melken til slutt. 


Ikke lenge til farsdag, men farsdagskaka får vente enda noen dager. I dag gir jeg deg oppskrift på en «hverdasgskake» jeg pleide å spise hos min farmor. Hadde ingen oppskrift, så jeg mekka en sjæl. Og det ble bingo! 

Denne kaka har mye kokos i seg og smuler litt, men er skikkelig saftig og holdbar i flere dager.  Til pynt tok jeg en gammel duk som jeg la over kaken. Sikt melis over og fjern duken forsiktig. Tok meg et stykke rett etter frokost i dag også jeg. Men det behøver du ikke si til noen 🙂

Ser du jeg har fått nytt stæsj? I steden for å fore Halloween-barn med godis på torsdag  (joda, jeg hadde en svær bolle klar) så dro jeg på Røde Kors sitt ukentlige loppemarked her på Jessheim. Det er et fantastisk sted med ALT du kan tenke deg. De har flere hyllemeter med glass, tallerkener, kopper og kar, og jeg kom hjem med tre bæreposer fulle av fargerike (mest blå..) tallerkener og annet verdifullt gjenbruk-gods. Det er så mye fint, gammelt å få kjøpt. Og blir det ikke brukt, tar jeg det bare med tilbake igjen.  

La på en gammel duk og siktet over melis. Så fjernet jeg duken forsssiiiiiiktig….
Be the first to write a review
4 Comments
  • Stina
    Svar
    Posted at 02:14, 6. november 2013

    Det med melis og duken = GENIALT! 😀 det må prøves 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 02:51, 6. november 2013

      Ja, var det ikke, Stina? Mange fine mønstre i gamle duker 🙂

  • Sindre
    Svar
    Posted at 12:08, 10. februar 2014

    Hei, lagde nettopp denne. Supergod og enkel oppskrift. I stede for melisdryss over lagde jeg en glasur med melis, sitronskall fra en halv sitron og sitronsaft fra nesten en hel sitron. Det ble kjempegodt sammen. Prøv gjerne det om kaken skal brukes i en litt søtere setting. =)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 13:07, 10. februar 2014

      Hørtes helt nydelig ut Sindre!

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...