Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Eclairs med jordbær

Eclairs med jordbær

Picture

Jordbær i en vaniljekremfylt Eclair med sjokolade. Mine favoritt-sommersmaker!
Eclairs 

Grunnoppskrift vannbakkels
2,5 dl vann
125 g margarin
125 g hvetemel
3-4 egg (medium størrelse)

Slik gjør du: 
1. Kok opp vann og smør/ margarin 
(obs! – det er viktig at det koker!)
2. Trekk kjelen litt til side og tilsett melet 
3. Sett kjelen tilbake på plata og rør kraftig under (ganske) sterk varme (Det skal ikke brenne seg) 
4. Rør kraftig til massen «slipper» kjelekanten. 
5. Avkjøl massen litt før eggene røres inn. 
6. Eggene blandes inn ett for ett. Hvor mange egg som skal til må ses an! (Massen skal ikke være for flytende) 
7. Sprøyt ut en kringleform på bakepapir, eventuelt bruk en skje til å fordele massen. 

Ovnstemperatur: 200 grader i ca. 30-45 minutter
 Vil du se bilder av fremgangsmåte, se her

Slik gjør du det:
Ha vannbakkelsmassen over i en sprøytepose.  Sprøyt ut fingertykke pølser. Etter at de er ferdig stekt avkjøles vannbakkelsen før emnene deles i to. Ha på krem eventuelt vaniljekrem halvblandet med vanlig krem. Legg på skiver med jordbær og legg «lokket på». Smelt sjokolade og hell på før servering.  

Picture

Sprøyt ut vannbakkelsmassen i pølser, så tykke og lange som du selv ønsker. Stek på 200 grader minimum 30 minutter.
Picture

Pisk kremfløte og halvbland med vaniljekrem, sprøyt kremen i bunnen på eclairene. Skjær jordbær i skiver som legges på kremen. Legg på topplokket.
Picture

Eclairs med vaniljekrem og jordbær med smeltet sjokolade på toppen. En deilig sommerdessert!
Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Guri Bruserud
    Svar
    Skrevet på18:30, 8. november 2019

    Hei. Kan jeg bake eclairs flere dager før jeg skal servere de? Så fyller jeg de samme dagen. Må man bruke tresleiv til å røre i gryta med? Det står det i veldig mange oppskrifter, men er det ikke enklere med visp? Hilsen Guri.

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på11:22, 9. november 2019

      Frys ned vannbakkels samme dag den er laget, ta opp og fyll den dagen du skal servere. Grunnen til at *alle skriver tresleiv er nok fordi de har prøvd det du sier. Å lage vannbakkels med visp er waste of time, det funker nemlig svært dårlig…

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...