Jordbær i en vaniljekremfylt Eclair med sjokolade. Mine favoritt-sommersmaker!
Eclairs
Grunnoppskrift vannbakkels 2,5 dl vann 125 g margarin 125 g hvetemel 3-4 egg (medium størrelse)
Slik gjør du: 1. Kok opp vann og smør/ margarin (obs! – det er viktig at det koker!) 2. Trekk kjelen litt til side og tilsett melet 3. Sett kjelen tilbake på plata og rør kraftig under (ganske) sterk varme (Det skal ikke brenne seg) 4. Rør kraftig til massen «slipper» kjelekanten. 5. Avkjøl massen litt før eggene røres inn. 6. Eggene blandes inn ett for ett. Hvor mange egg som skal til må ses an! (Massen skal ikke være for flytende) 7. Sprøyt ut en kringleform på bakepapir, eventuelt bruk en skje til å fordele massen.
Ovnstemperatur: 200 grader i ca. 30-45 minutter Vil du se bilder av fremgangsmåte, se her
Slik gjør du det: Ha vannbakkelsmassen over i en sprøytepose. Sprøyt ut fingertykke pølser. Etter at de er ferdig stekt avkjøles vannbakkelsen før emnene deles i to. Ha på krem eventuelt vaniljekrem halvblandet med vanlig krem. Legg på skiver med jordbær og legg «lokket på». Smelt sjokolade og hell på før servering.
Sprøyt ut vannbakkelsmassen i pølser, så tykke og lange som du selv ønsker. Stek på 200 grader minimum 30 minutter.
Pisk kremfløte og halvbland med vaniljekrem, sprøyt kremen i bunnen på eclairene. Skjær jordbær i skiver som legges på kremen. Legg på topplokket.
Eclairs med vaniljekrem og jordbær med smeltet sjokolade på toppen. En deilig sommerdessert!
Hei. Kan jeg bake eclairs flere dager før jeg skal servere de? Så fyller jeg de samme dagen. Må man bruke tresleiv til å røre i gryta med? Det står det i veldig mange oppskrifter, men er det ikke enklere med visp? Hilsen Guri.
Frys ned vannbakkels samme dag den er laget, ta opp og fyll den dagen du skal servere. Grunnen til at *alle skriver tresleiv er nok fordi de har prøvd det du sier. Å lage vannbakkels med visp er waste of time, det funker nemlig svært dårlig…
Matpakkeruter er fortsatt svært populært, og her er...
Formkake med eple, r..
I dag har jeg bakt en formkake med...
Eplekake med brunet ..
De norske eplene er i sesong, og jeg...
Ditt personvern
Vi bruker informasjonskaplser (cookies) på våre nettsteder, for å forstå hvordan du bruker nettstedet, for å forbedre opplevelsen og tilpasse annonsering. Du kan lese mer om dette i vår personvernerklæring.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
Cookie
Duration
Description
cookielawinfo-checkbox-analytics
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional
11 months
The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy
11 months
The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685
Takk for din støtte!
Guri Bruserud
Hei. Kan jeg bake eclairs flere dager før jeg skal servere de? Så fyller jeg de samme dagen. Må man bruke tresleiv til å røre i gryta med? Det står det i veldig mange oppskrifter, men er det ikke enklere med visp? Hilsen Guri.
Elin Krem.no
Frys ned vannbakkels samme dag den er laget, ta opp og fyll den dagen du skal servere. Grunnen til at *alle skriver tresleiv er nok fordi de har prøvd det du sier. Å lage vannbakkels med visp er waste of time, det funker nemlig svært dårlig…