Jordbær i en vaniljekremfylt Eclair med sjokolade. Mine favoritt-sommersmaker!
Eclairs
Grunnoppskrift vannbakkels 2,5 dl vann 125 g margarin 125 g hvetemel 3-4 egg (medium størrelse)
Slik gjør du: 1. Kok opp vann og smør/ margarin (obs! – det er viktig at det koker!) 2. Trekk kjelen litt til side og tilsett melet 3. Sett kjelen tilbake på plata og rør kraftig under (ganske) sterk varme (Det skal ikke brenne seg) 4. Rør kraftig til massen «slipper» kjelekanten. 5. Avkjøl massen litt før eggene røres inn. 6. Eggene blandes inn ett for ett. Hvor mange egg som skal til må ses an! (Massen skal ikke være for flytende) 7. Sprøyt ut en kringleform på bakepapir, eventuelt bruk en skje til å fordele massen.
Ovnstemperatur: 200 grader i ca. 30-45 minutter Vil du se bilder av fremgangsmåte, se her
Slik gjør du det: Ha vannbakkelsmassen over i en sprøytepose. Sprøyt ut fingertykke pølser. Etter at de er ferdig stekt avkjøles vannbakkelsen før emnene deles i to. Ha på krem eventuelt vaniljekrem halvblandet med vanlig krem. Legg på skiver med jordbær og legg «lokket på». Smelt sjokolade og hell på før servering.
Sprøyt ut vannbakkelsmassen i pølser, så tykke og lange som du selv ønsker. Stek på 200 grader minimum 30 minutter.
Pisk kremfløte og halvbland med vaniljekrem, sprøyt kremen i bunnen på eclairene. Skjær jordbær i skiver som legges på kremen. Legg på topplokket.
Eclairs med vaniljekrem og jordbær med smeltet sjokolade på toppen. En deilig sommerdessert!
Hei. Kan jeg bake eclairs flere dager før jeg skal servere de? Så fyller jeg de samme dagen. Må man bruke tresleiv til å røre i gryta med? Det står det i veldig mange oppskrifter, men er det ikke enklere med visp? Hilsen Guri.
Frys ned vannbakkels samme dag den er laget, ta opp og fyll den dagen du skal servere. Grunnen til at *alle skriver tresleiv er nok fordi de har prøvd det du sier. Å lage vannbakkels med visp er waste of time, det funker nemlig svært dårlig…
Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685
Takk for din støtte!
Guri Bruserud
Hei. Kan jeg bake eclairs flere dager før jeg skal servere de? Så fyller jeg de samme dagen. Må man bruke tresleiv til å røre i gryta med? Det står det i veldig mange oppskrifter, men er det ikke enklere med visp? Hilsen Guri.
Elin Krem.no
Frys ned vannbakkels samme dag den er laget, ta opp og fyll den dagen du skal servere. Grunnen til at *alle skriver tresleiv er nok fordi de har prøvd det du sier. Å lage vannbakkels med visp er waste of time, det funker nemlig svært dårlig…