Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Italiensk dessert med sitronkrem og bringebær

Italiensk dessert med sitronkrem og bringebær

Picture

Frisk dessert a la italia. Irresistibile!
Italiensk dessert med mascarponekrem, sitron, bringebær og makroner.

225 g friske/frosne bringebær
fersk mynte (det hadde dessverre ikke jeg..)
1 ss demerarasukker
2 dl kremfløte
150 g mascarpone (ostemasse)
½ (0.5) dl melis
2 – 3 ss lemon curd
zest (revet skall) fra 1 sitron
et par ss sitronsaft

10 stk mandelmakroner

Tin bærene og bland med 1 ss brunt sukker. Pisk 2 dl fløte. Rør sammen noen hakkede mynteblader, mascarpone, lemon curd, melis, sitronsaft og zest. Rør glatt. Bland så ostemasse med bløtvispet krem og anrett i glass. Start med å knuse noen makroner i bunn. Legg på et pass spiseskjeer med bringebær, deretter et par gode dollops med sitronkrem. Topp med makroner og evt. mynte.

Picture

Husk at du bare skal bruke det aller ytterste av skallet på sitronen.
Picture

Når massen er helt glatt kan den blandes med vispet krem.
Picture

Lemon curd kan du også lage selv. Jeg kjøpte et glass…
Picture

Disse mandelmakronene lager du selv. Smaker som godteri!
Picture

…åhhh så godt 🙂

Be the first to write a review
14 Kommentarer
  • Tone
    Svar
    Skrevet på05:23, 12. april 2015

    Hei,
    I oppskriften Italiensk dessert med sitronkrem og bringebær står det melis, men ikke mengde…?
    Ser veeeeldig god ut 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:24, 12. april 2015

      Det skal være en halv desiliter. Takk for at du sa i fra Tone 🙂

      • Tone
        Svar
        Skrevet på09:26, 12. april 2015

        Supert, takk. Gleder meg til å teste denne ut.

  • Tore
    Svar
    Skrevet på14:48, 4. desember 2017

    Hva er zest av en sitron????

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:58, 4. desember 2017

      Hei Tore! Zest er finrevet sitronskall. Hvis du ser på bildet så har jeg skrevet at man bare skal bruke det ytterste av sitronskallet. Ved å bare bruke det ytterste på skallet unngår man bitterstoffer.

    • Beate Strøm
      Svar
      Skrevet på19:58, 11. februar 2021

      Kan man lage sitronkremen ferdig noen timer i forkant ?

      • Elin Krem.no
        Svar
        Skrevet på08:56, 12. februar 2021

        Ja, men da vil den trolig bli litt suppete når du rører i den igjen.

  • Yvonne Østmark-Ellefsen
    Svar
    Skrevet på08:35, 5. juni 2019

    Hei.
    Denne oppskriften ser god ut. Lyst til å prøve den. Vi blir 8 voksne. Hvor mange er denne til? 4 pers?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på11:43, 5. juni 2019

      Jeg ville doblet porsjonen.

  • Tale Marie Karlsson-Drangsholt
    Svar
    Skrevet på18:20, 25. januar 2020

    Jeg brukte restene av de tørre julekakene til denne og det ble helt supert! Jeg serverte alt i ulike skåler slik at gjestene fikk blande sin egen desert. Takk for fin oppskrift!

  • Beate Strøm
    Svar
    Skrevet på08:56, 12. februar 2021

    Kan man lage sitronkremen klar noen timer i forkant?

  • Anette Hartz-Bruun
    Svar
    Skrevet på07:54, 27. april 2021

    Hei,
    Moser du bringebærene sammen med sukker i en blender? Hvis dette ikke er norske bringebær – bør sukker mengden økes, eller er det nok sukker i ostekremen slik at dette balanseres?
    Mvh Anette

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på08:35, 27. april 2021

      Ikke i blender, bare røre sammen. Det med sukkermengde er jo smak og behag, men etter min mening er det nok sukker i kremen (og i de små makronene).

  • Anette Hartz-Bruun
    Svar
    Skrevet på11:15, 27. april 2021

    Danke schøn!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...