Italiensk dessert med sitronkrem og bringebær

Italiensk dessert med sitronkrem og bringebær

Picture

Frisk dessert a la italia. Irresistibile!
Italiensk dessert med mascarponekrem, sitron, bringebær og makroner.

225 g friske/frosne bringebær
fersk mynte (det hadde dessverre ikke jeg..)
1 ss demerarasukker
2 dl kremfløte
150 g mascarpone (ostemasse)
½ 0.5 dl melis
2 – 3 sslemon curd
zest fra 1 sitron
et par ss sitronsaft

10 stk mandelmakroner

Tin bærene og bland med 1 ss brunt sukker. Pisk 2 dl fløte. Rør sammen noen hakkede mynteblader, mascarpone, lemon curd, melis, sitronsaft og zest. Rør glatt. Bland så ostemasse med bløtvispet krem og anrett i glass. Start med å knuse noen makroner i bunn. Legg på et pass spiseskjeer med bringebær, deretter et par gode dollops med sitronkrem. Topp med makroner og evt. mynte.

Picture

Husk at du bare skal bruke det aller ytterste av skallet på sitronen.
Picture

Når massen er helt glatt kan den blandes med vispet krem.
Picture

Lemon curd kan du også lage selv. Jeg kjøpte et glass…
Picture

Disse mandelmakronene lager du selv. Smaker som godteri!
Picture

…åhhh så godt 🙂
7 Kommentarer
  • Tone
    Svar
    Skrevet på05:23, 12. april 2015

    Hei,
    I oppskriften Italiensk dessert med sitronkrem og bringebær står det melis, men ikke mengde…?
    Ser veeeeldig god ut 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:24, 12. april 2015

      Det skal være en halv desiliter. Takk for at du sa i fra Tone 🙂

      • Tone
        Svar
        Skrevet på09:26, 12. april 2015

        Supert, takk. Gleder meg til å teste denne ut.

  • Tore
    Svar
    Skrevet på14:48, 4. desember 2017

    Hva er zest av en sitron????

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:58, 4. desember 2017

      Hei Tore! Zest er finrevet sitronskall. Hvis du ser på bildet så har jeg skrevet at man bare skal bruke det ytterste av sitronskallet. Ved å bare bruke det ytterste på skallet unngår man bitterstoffer.

  • Yvonne Østmark-Ellefsen
    Svar
    Skrevet på08:35, 5. juni 2019

    Hei.
    Denne oppskriften ser god ut. Lyst til å prøve den. Vi blir 8 voksne. Hvor mange er denne til? 4 pers?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på11:43, 5. juni 2019

      Jeg ville doblet porsjonen.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits