Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Sjokoladekake i langpanne

Bilde

Luftig langpannekake med 5 egg

Denne kaka er som poteten, den kan brukes til alt. Til hverdag og til fest.
I mange, mange år har jeg laget en svært populær sjokoladekake i langpanne. Har imidlertid fått noen tilbakemeldinger på at den er litt for liten, derfor fant jeg ut at jeg burde lage en som er littegranne høyere. Så jeg mekka sammen en ny variant.

Denne er laget over samme lest som min mest populære langpannekake med sjokoladesmak, men den inneholder mindre sukker. Kaka er mer luftig og ikke tung eller seig.

Glasuren har jeg også smelt sammen sånn på slumpen, kan hende liker du glasuren på den andre kaka best? Da bruker du bare den 🙂

Langpanne sjokoladekake
5 egg
270 g sukker
250 g smør
250 g hvetemel
40 g kakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 dl melk

Slik gjør du:
1. Start med å piske egg og sukker til en tykk, lys eggedosis. Bruk helst romtempererte egg.
2. Sikt inn det tørre, ikke rør for mye.
3. Smelt smøret og bland inn.
4. Rør inn melka til slutt.
5. Helles i en langpanne kledd med bakepapir (ca str. 40×30 cm)
6. Stekes på 180 grader i 20-30 minutter.

Glasur:
1 plate mørk sjokolade (100 g)
3-4 ss sterk kaffe
50 g smør
150 g melis.

Rør sammen mykt smør og melis til en kremet masse (bruk en håndmikser). Smelt sjokolade i kaffe (over vannbad eller i mikroovn). Bland sjokolade og kaffe med smørkremen og bland godt sammen. Stryk ut over kaka og pynt med strøssel, kokos eller det du liker.

Bilde

Hvis du ser etter så er overflaten på denne kaka et tegn på at jeg har klart å bevare den innpiskede luften i eggedosisen. Det er det som gjør at den hever seg (sammen med bakepulver). Klarer du å bevare luftboblene (altså ikke røre for mye når du har i resten av ingrediensene) vil kaka blir luftig og god.
Bilde

Pynten er sukkerpasta stukket ut med en plæstic-fæntæstic-utstikker fra Kina. La de til å tørke i en eggekartong for å få en litt annerledes fasong på noen av dem. Du kan også pynte med hva du måtte ha av strøssel eller seigmenn.
5 based on 1 reviews
22 Comments
  • Zara
    Svar
    Posted at 22:04, 24. januar 2017

    Har brukt denne oppskriften 10 ganger! Og den blir alltid like god❤️

  • Maryam Dadras
    Svar
    Posted at 10:49, 17. mars 2017

    Åh, Elin! Tusen takk for en fantastisk oppskrift!
    Denne ble en favoritt når jeg lagde den forrige helg, og det er derfor jeg har tenkt å bake den på nytt på mandag når mannen min skal feire bursdag. Elsket konsistensen, men lurer på om det er mulig å lage den i to runde former, for å da sette dem på toppen av hverandre? Hvis ja, hvor stor skal formene være? Skal bruke glasuren på toppen selvfølgelig, men har du noe forslag for kremen mellom lagene? Pisket krem med litt kaffe? Eller sjokolademousse?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 10:54, 17. mars 2017

      Så morsomt å høre at kaka falt i smak! Du kan lage den i to ca. 24-26 cm former. Da tror jeg også du kan dele disse i to igjen (så det blir en kake med fire lag) Forslagene dine er gode – både pisket krem med kaffesmak og sjokolademousse er godt i en sjokoladekake. Lykke til!

  • Rit
    Svar
    Posted at 09:34, 12. august 2017

    Hei, kan det brukes fondant/marsipanlokk oppå denne sjokoladekremen:)?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 09:44, 12. august 2017

      Absolutt – men det blir sukker på sukker. Veldig søtt!

  • YS07
    Svar
    Posted at 19:38, 27. august 2017

    det er bra

  • Yana
    Svar
    Posted at 23:48, 4. februar 2018

    Hei Elin har laget den kaka etter din oppskriften men det lykkes ikke… 😓 den ble helt lav…selvom jeg gjort alt nøyaktig som du sier i oppskriften. Jeg elsker å bake og det er ikke første gang jeg lager sjokoladekaker… kjenner ikke hva er feil da…

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 10:07, 5. februar 2018

      Denne er lav! Den skal være det. Hvis du vil lage en større langpannekake – søk Kvikklunsj-kake og bak den.

      • Posted at 14:40, 5. februar 2018

        Oh…da er alt ok, tenkte jeg har gjort feil. 😀 Egentlig den var kjempe god. Alle min kollegaer digger den 👌 takk for oppskriften Elin! Du er superflink 😀

  • Hanne
    Svar
    Posted at 09:41, 8. februar 2018

    Hei, hvor høy blir denne kaken? Jeg har fått «bestilling» om brannbilkake til yngstemann’s 3 årsbursdag, og lurte på om denne kan være et fint utgangspunkt til beskjæring:-) Vanligvis lager jeg mer vanlig runde kaker, men får se nå om jeg får til å bygge en bil:-)
    Ellers vil jeg takke for mange gode oppskrifter, spesielt på søt gjærbakst. Har alltid vært glad i å bake gjærbakst men etter at jeg leste her om glutennett og hele kardemommekjerner, har baksten blitt løftet til et nytt nivå!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 09:53, 8. februar 2018

      Kaken blir ganske lav (fin å skjære til å bygge med, ja). Trenger du en høyere kake kan du lage Kvikk-Lunsj kaken. Tusen takk for fine ord!

  • Hedda
    Svar
    Posted at 11:06, 30. juni 2018

    Hei og takk for flotte oppskrifter!
    Jeg synes det er vanskelig å beholde luftigheten når smøret og melken skal inn. Opplevde at jeg måtte røre veldig mye for å få blandet det, selv om assistenten min på (straks!) 6 år helte det sakte oppi mens jeg rørte. Noen tips?

  • Astrid S
    Svar
    Posted at 22:32, 4. oktober 2018

    Må bytte ut melka pga. melkeallergi, hva anbefaler du?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 09:03, 5. oktober 2018

      Vann

  • Celine
    Svar
    Posted at 14:05, 14. mai 2020

    Kan jeg lage denne i en 20×30 langpanne i stedet uten å måtte redusere ingrediensene?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 17:13, 14. mai 2020

      Det kan du, men da må den steke lenger ettersom den blir mye høyere. Bruk en bakepinne og sjekk om det henger deig igjen på pinnen, stek til det ikke henger deig igjen.

  • Tonje nilsen
    Svar
    Posted at 10:45, 31. august 2020

    Ang smørkrem – 50 gram smør i 150 gram melis. Det de var umulig og piske til kremet, smøret tørket jo inn i melisen. Jeg tilsatte mer smør, så ordnet det seg🤪

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 10:54, 31. august 2020

      Det er væsken i kremen som gjør at denne kremen går sammen. Glemte du den?

  • Grethe Irene Meland
    Svar
    Posted at 17:30, 31. oktober 2020

    Kjempefin og god oppskrift dette. Ble høy også. Det står i oppskrifta: «Rør sammen mykt smør og melis til en kremet masse», og så tilsette væsken. Det ble ikke lett, da melismengden var stor mot smørmengden. Måtte røre alt sammen på en gang 😉

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 09:16, 1. november 2020

      Det kommer litt an på hvor mykt smøret er, men jeg pleier også å røre alt sammen, skal endre litt på den fremgangsmåten. Takk!

  • Hanne
    Svar
    Posted at 16:09, 3. mai 2023

    Hei Elin.
    Kakao som i bakekakao eller vanlig kakao ?
    Hilsen fan

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 08:30, 4. mai 2023

      Helst bake, men drikkekakao funker også.

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...