Din handlekurv er nå tom!
Kiwi-is
Hjemmelaget ispinne med frukt
Mine isformer er kjøpt på ebay, og de skal egentlig ha små ispinner i seg, men det hadde jeg ikke. Derfor tok jeg noen pappsugerør jeg hadde liggende. Du kan også fryse disse i små beger eller kopper og spise isen med skje.
Kiwi-is (6-8 is)
5-6 kiwi (ca. 350 g)
30 g sitronsaft (saften av en halv sitron)
100 g sukker og 100 g (1 dl vann) – kokes til sukkerlake
Slik gjør du:
1. Skrell kiwi og mos dem med en stavmikser. Det kan godt være litt biter.
2. Kok opp sukkeret slik at det løser seg opp. La det boble i 4-5 minutter før du trekker kjelen av plata.
3. Tilsett sirup i kiwimassen og bland.
4. Hell i isformer. La fryse inn over natten.
|
|
|
|