Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Kiwi-is

Bilde

Hjemmelaget ispinne med frukt

En pose seige og nesten uspiselige kiwi ble til disse lekre og knallgode ispinnene. Bruk gjerne annen frukt eller bær. 
Is med frukt er veldig friskt og godt, og her har jeg lagd noen enkle kiwi-is. Du kan godt bytte ut kiwi med bringebær, blåbær eller jordbær – eller annen frukt eller bær du måtte like. 

Mine isformer er kjøpt på ebay, og de skal egentlig ha små ispinner i seg, men det hadde jeg ikke. Derfor tok jeg noen pappsugerør jeg hadde liggende. Du kan også fryse disse i små beger eller kopper og spise isen med skje. 


Kiwi-is  (6-8 is)
5-6 kiwi (ca. 350 g)
30 g sitronsaft (saften av en halv sitron)
100 g sukker og 100 g (1 dl vann) – kokes til sukkerlake

Slik gjør du:
1. Skrell kiwi og mos dem med en stavmikser. Det kan godt være litt biter. 
2. Kok opp sukkeret slik at det løser seg opp. La det boble i 4-5 minutter før du trekker kjelen av plata.
3. Tilsett sirup i kiwimassen og bland.
​4. Hell i isformer. La fryse inn over natten. 

Bilde

Skrell og mos kiwi – tilsett sitronsaft og bland inn sirup.
Bilde

Hell i isformer eller glass som tåler frysing. 
Bilde

Friskt og godt – is for store og små 🙂  
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...