Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Sarah Bernhard 

Picture

Sjokoladekrem på makronbunn, dyppet i sjokolade. Med disse på bordet blir det fest!

Min favorittkake!

Sarah Bernhard er en personlig favoritt. Både store og små i familien elsker dem, og jeg lager disse konfektbitene både til bursdager, høytider og til fest. Den originale versjonen er dyppet i sjokolade, har en makron til bunn og er litt mer omfattende å lage. Den varianten av Sarah Bernhard jeg lager oftest er laget på hurtig vis, med ferdig kransekakemasse. Istedenfor for å dyppe bitene i sjokolade har jeg smeltet litt sjokolade som jeg drar over kakene med en skje. Disse bitene kan lages som små søte tapas, som én stor kake eller som kaffe-kake-biter. Husk at kremen trenger å stå noen timer før den piskes. Konfektbitene egner seg godt til frysing og tiner på få minutter. Det er bare å hente frem godsakene etter hvert som du får lyst på noe godt. Glemte jeg å si at disse også er glutenfrie?

Hvem var Sarah Bernhardt?

Sarah Bernhard
lag makroner
eller bruk
400 g ferdig kransekakemasse eller mandelmasse

Krem:
3 dl kremfløte
100 g mørk sjokolade

Slik gjør du:
1. Varm fløten til kokepunktet og hell over finhakket sjokolade. La stå et par minutter før du rører massen glatt (bruk gjerne en stavmikser). Sett kjølig 4-6 timer, eller til dagen etter.
2. Skjær pølsen med ferdig kransekakemasse i skiver på ca. 1 cm.
3. Ovnstemperatur: 210 grader. Steketid: 5-10 minutter. Kransekakebitene skal kun ha stekeskorpe. Avkjøles.
4. Pisk opp sjokoladekremen og stryk den på mandelbunnen. Settes i kjøleskap eller fryser.
5. Smelt 200 g sjokolade over vannbad eller i mikroovn og tilsett 25 g delfiafett (kokosfett).
6. Dypp småkakene i sjokolade og pynt med en skåldet mandel.

Oppbevares i fryser til de skal spises!

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Sarah Bernhard 1: Laget på hurtig vis med kransekakebunn og smeltet sjokolade dratt over med en skje

Picture

Sarah Bernhard 2:  Laget på originalt vis, med makronbunn og kremen dyppet i sjokolade

Picture

Petit Four:

Picture

Bruk en stjernetyll som plasseres i en engangs sprøytepose.

Picture

Lag små rosetter av kremen på mandelbunnene.

Picture

Smelt sjokolade og ha i et kremmerhus. Lag tynne striper som dekor.

Picture

Så var det servert!

Flere Sarah-kaker…

Picture

Picture

Dette er en hel kake laget med Sarah Bernhard-krem.Hvordan jeg laget denne ser du her.

Nyeste tilskudd på stammen er denne Sarah Bernhardt i langpanne (laget uten langpanne) med sjokoladetrekk på toppen.

Be the first to write a review
1Kommentar
  • Aud Irene Vik
    Svar
    Posted at 14:13, 22. januar 2017

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...