Din handlekurv er nå tom!
Sarah Bernhardt med sjokoladetrekk
Sarah Bernhardt i langpanne har blitt en fast juletradisjon for mange. Jeg er ikke så god venn med Sarah Bernhardt i langpnne, men siden det manglet en versjon med sjokoladetrekk i kremsamlingen ble den laget i dag.
Og neida, jeg er ikke så vanskelig å be, for Sarah Bernhardt er min favorittkake. Det som ble problemet mitt i dag, var at jeg lagde kremen med 150 gram sjokolade, ikke 200 som i oppskriften under. Jeg liker den best sånn, men kremen blir litt for lite fast og gjør kaka vanskelig å dele i biter. Har du lyst til å teste det ut – be my guest, men vær forberedt på en bløtere krem.
En annen tabbe jeg gjorde i dag var å smøre utover alt for varm sjokolade. Det gjorde at kremen smeltet i det jeg skulle smøre sjokoladen utover. Vanligvis smelter jeg sjokolade i mikrobølgeovn (da blir den aldri så varm), men i dag gjorde jeg en unntak for å vise på story (Instagram – @kremno_elin) hvordan jeg smelter sjokolade over vannbad. Litt stress, og litt hode-mist, så skjedde det. Da gjør ikke du sammen tabben, ok?
La kaka sette seg i kjøleskapet før du deler den opp. Bruk gjerne en varm kniv og la den smelte gjennom sjokoladen. SÅ kan du bruke kraft og klemme helt gjennom bunnen. Da unngår du at kremen tyter ut.
Ok, er du fortsatt sikker på at du vil lage denne? (Haha!) Hvis du heller vil gå for kransekakebiter hvor du sprøyter kremen på finner du oppskrift og fremgangsmåte her.
Sarah Bernhardt (i liten langpanne, eller helt uten langpanne) – med sjokoladetrekk
Krem:
4 dl kremfløte
200 g mørk sjokolade (vanlig kokesjokolade, ikke 70%)
La stå i kjøleskapet i 4 timer eller til dagen etter.
Bunn:
250 g finmalte mandler
200 g melis
80 g eggehvite (2-3 stk)
Glasur:
200 g mørk sjokolade
2 ss smør
Slik gjør du det:
1. Kok sjokoladekrem: Varm fløten til kokepunktet og hell over finhakket sjokolade. La stå et par minutter før du rører massen glatt (bruk gjerne en stavmikser). Sett kjølig 4-6 timer, eller til dagen etter.
2. Mal mandler, tilsett melis og kna inn eggehviten med hendene. Press massen ut (så godt du kan) på en bakeplate med bakepapir eller i en liten langpanne kledd med bakepapir (20 cm x 30) …eller klemt ut på plate ca. 20 cm x 30 cm.
3. Stek på 210 grader i 7-10 minutter. Med varmluft går det litt raskere enn over/undervarme. Avkjøl.
4. Pisk opp sjokoladekremen med håndmikser og stryk den ut på mandelbunnen.
5. Ha sjokoladebiter i en glass- eller metallbolle, tilsett smør og sett den over en kjele med litt vann i bunnen som såvidt koker. Rør glatt når alt er smeltet. Avkjøl noe, sånn at ikke Sara-kremen smelter når du smører den utover. Unngå å få vann i sjokoladen. Skjer det må du begynne på nytt.
Sett kjølig en halvtimes tid.
5. Del kaken opp i stenger før du kutter stangen mindre biter. Bruk en god, skarp kniv. Det kan være litt vanskelig ettersom bunnen er noe kompakt og seig. Bitene oppbevares best i kjøleskap (2-3 dager) eller i fryser. Ps. Del kaken opp før du fryser den. Bitene tiner på få minutter.
Nina
Hei, har du tips til andre ingredienser enn mandler til bunnen? Tåler ikke mandler…
Elin Krem.no
Nøtter eller kokos?
Chriss
Du kan erstatte mandler med grovknuste Ritz-kjeks, eventuelt den glutenfrie varianten. Kjør dem helt raskt i food processor til passe små biter, eller legg i plastikkpose og knus med kjevle eller vannfylt brusflaske. Jeg har bakt begge versjonene flere ganger og servert dem på kakebord, og nå ønsker ingen den vanlige mandelbunnen fordi de foretrekker den spennende brytingen med litt salt i bunnen som kontrast mot alt det søte.
Karen Antonsen
Skal det ikke være smør i kremen?
Elin Krem.no
Nei, Sarah Bernhardt er fra originalt ikke med smør i. Vil du heller lage smørkrem? Bruk denne oppskriften.
Sonja
Hva gjør jeg når sjokoladekremen ble for hard?
Elin Krem.no
Hvilken sjokolade brukte du? Jeg ville prøvd å bare smøre den utover, ikke prøv å pisk den opp. Du kan gjerne temperere den eller forsiktig varme den så den blir litt myk.