Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Aniskringler


I min tidlige bloggfase, før jeg kunne bake gjærbakst skikkelig, bakte jeg aniskringler. Den oppskriften ligger der fortsatt, men her er en forbedret oppskrift, hentet fra boka mi Søt bakst (som jeg ga ut i 2019).

Dette er altså hveteboller med lakris-smak. Jeg har aldri vært tilhenger av å putte lakris i mat, men dette smaker helt fortreffelig. Her er det anisfrø du skal bruke, ikke stjerneanis. De knuses lett i en morter.

Ekstra gode blir småkringlene med smør og brunost på. For bedre å få frem anissmaken knuser jeg frøene lett i en morter. Jeg har valgt å beholde kardemommen i grunndeigen, men det er helt opp til deg.

Søt bakst er en «bibel» for deg som vil lære deg å bake søt gjærbakst. Den er utsolgt fra forlaget, men kan kjøpes i butikken min her.

Aniskringler (gir ca.15 kringler)
500 g hvetemel
1 dl sukker (90 g)
20 g fersk gjær
3 dl væske (gjerne helmelk)
75 g smør (romtemperert eller kaldt)
2 ts malt kardemomme (valgfritt)
1,5 ts knuste anisfrø (knuses lett i en morter)
1 egg (valgfritt)
en klype salt
1 egg til pensling (valgfritt)

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bake/kjøkkenmaskin, tilsett kald væske og egg. Smuldre gjær i bollen og start maskinen. Elt på lav fart. Syntes du deigen virker for tørr eller fast – tilsett litt mer væske.
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 12-15 minutter.
3. Deigen eltes godt totalt ca. 15-25 minutter. Sett opp farten siste 5 minuttene. Kjør deigen hardt på maks fart det siste minuttet, til deigen slipper bollen. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet (glutentest). Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
4. Pakk bakebollen inn i en pose, sett den på benken (ca. 1 time).
5. Del deigen opp i emner på ca. 70 gram.
6. Form til kringler og sett på plate med bakepapir (se bilder lenger ned på siden).
7. Etterhev i ca. 30-45 minutter. Før steking pensles kringlene med egg.
8. Stek ett hakk ned fra midten på 220 grader (over/undervarme) eller 200 grader på varmluft i ca 7-12 minutter.

Rull bollene til lange lisser (lenger enn du tror!). Legg endene i kryss.

Fukt endene med litt vann og fest deigen i endene.

Smaker veldig godt med brunost!

Kringlene kan gjerne fryses, tines raskt på benken eller i en brødrister.

 


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Sjokoladekake ala St..

Mektig, glutenfri sjokoladekake, der du i praksis lager...

Halvgrove horn (fylt..

Matbokser skal fylles, og av den grunn har...

Aniskringler

I min tidlige bloggfase, før jeg kunne bake...

Myk sjokoladekake

Sjokoladekake er alltid populært, og denne kan til...

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...