Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 49,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Anitas sjokoladedrøm

I november var jeg på et venninne-julebord, der denne kaka var desserten. En mousse-aktig sjokoladekake som ikke er for mektig. Hurjedamej så god den var! Tusen takk for at jeg fikk dele den med alle kremvennene mine, Anita! Denne desserten kommer til å glede mange.

Den er enkel å lage og kan gjøres ferdig lenge før den skal spises. Du behøver bare å huske tallet 200. I tillegg til 6 egg. Kaka tas rett fra fryseren og deles opp med varm kniv. Kjøp gjerne en litt bedre sjokolade enn den aller billigste. Serveres med bringebærcoulis, litt bær, bløtpisket krem eller vaniljeis.

Kaka er vanskelig å dele som tint, så del enten opp alle bitene med en gang, eller sett det du ikke trenger tilbake i fryseren.

Anitas sjokoladedrøm (12 biter – 20-22 cm form)
6 egg
200 g god mørk sjokolade (Jeg brukte Dronningsjokolade)
200 g smør
200 g sukker
200 g hvetemel

Bringebærcoulis
300-400 g bringebær (gjerne frosne)
100 g sukker

Til anretning:
3 -5 dl bløtpisket kremfløte tilsatt 2-3 ss sukker (litt avhengig av hvor mange du skal servere)
Bær, persimon, appelsinfileter eller annen frukt

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Sørg for at eggene har romtemperatur.
2. Smelt sjokolade og smør sammen, enten over vannbad eller i en mikrobølgeovn. Ikke rør for mye, bare la det varme smøret smelte sjokoladen.
3. Tilsett smør/sjokolade i eggedosisen, rør det inn med en mikser.
4. Sikt inn melet, vend det gjerne inn med en slikkepott så du ikke slår ut for mye luft av massen. Rør til du ikke har klumper.
5. Hell i en smurt form kledd med bakepapir, 20-22 cm i diameter.
6. Stek midt i ovnen på 190 grader varmluft i ca. 10-15 minutter, eller 200 grader på over/ undervarme i ca. 20 min. Kaka skal disse i midten når du tar den ut av ovnen.
7. Avkjøl den litt før du setter formen i en fryser.
8. Kok opp sukker og bringebær. Bruk en stavmikser for å knuse bærene. Du velger selv om du vil sikte blandingen. Oppbevar coulisen i kjøleskapet frem til servering.
9. Servering: Pisk bløt krem av kremfløten. Ta kaka ut av fryseren litt før du skal anrette, den trenger 15-30 minutter på å tine litt. Ta av bakepapiret og sett på et underlag så den er lett å dele. Marker 12 biter. Varm en skarp kniv i varmt vann og del opp stykker som settes på tallerken. Legg på 1-2 ss coulis, frukt eller bær og en liten kremdott. PS. Kaka er vanskelig å dele som tint, så del enten opp alle bitene med en gang, eller sett det du ikke bruker tilbake i fryseren.

Alle ingrediensene du trenger. Tallet du skal huske er: 200 !

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Mens du pisker: Smelt smør og sjokolade sammen. Enten over vannbad eller i mikro. Ikke rør for mye.

Tilsett smør og sjokolade i eggedosisen og bland sammen. Ikke kjør for fort.

Ha melet i en sikt..

Og vend det inn med en slikkepott.

Rør sånn at du ikke har klumper.

Det går an å være litt hardhendt, men prøv å ikke slå ut all luften i røra.

Hell røra over i en form på 20-22 cm.

Den skal fortsatt være dissende når du tar den ut av ovnen. Avkjøl noe før du setter rett i fryseren.

Lag bringebærcoulis: Kok opp sukker og bær.

Ha over i en smal beholder og stavmiks.

Det er ikke nødvendig, men sikt om du ikke vil ha med alle steinene fra bringebæra.

Sett kjølig til servering.

Ta kaka ut av fryseren ca. en halv time før du skal servere desserten. Ta av bakepapiret og sett over på en fjøl eller et fat.

Marker 12 biter

Jeg valgte å bruke persimon som jeg stakk ut fine rundinger. Du kan også bruke friske eller frosne bringebær eller appelsinfileter.

Varm en kniv og skjær ut hvert stykke. Dette må gjøres mens kaka er kald.

Legg på et par skjeer bringebærcoulis.

Serveres med bløtpisket krem.

 

En utrolig deilig mousseaktig sjokoladedessert som ikke er for mektig. Helt perfekt på smak og konsistens!

 


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Anitas sjokoladedrø..

I november var jeg på et venninne-julebord, der...

Elins sjokobomber

      Mine gule bomber er superpopulære...

Elins runde bordstab..

Om få dager skal vi tenne det første...

Snøstjerne-cookies

Jeg har bakt noen dekorative (og veldig gode!)...

Prinsesstårta

  Prisnesstårta trender i USA, og dere har...