Din handlekurv er tom.
Anitas sjokoladedrøm
I november var jeg på et venninne-julebord, der denne kaka var desserten. En mousse-aktig sjokoladekake som ikke er for mektig. Hurjedamej så god den var! Tusen takk for at jeg fikk dele den med alle kremvennene mine, Anita! Denne desserten kommer til å glede mange.
Den er enkel å lage og kan gjøres ferdig lenge før den skal spises. Du behøver bare å huske tallet 200. I tillegg til 6 egg. Kaka tas rett fra fryseren og deles opp med varm kniv. Kjøp gjerne en litt bedre sjokolade enn den aller billigste. Serveres med bringebærcoulis, litt bær, bløtpisket krem eller vaniljeis.
Kaka er vanskelig å dele som tint, så del enten opp alle bitene med en gang, eller sett det du ikke trenger tilbake i fryseren.
Anitas sjokoladedrøm (12 biter – 20-22 cm form)
6 egg
200 g god mørk sjokolade (Jeg brukte Dronningsjokolade)
200 g smør
200 g sukker
200 g hvetemel
Bringebærcoulis
300-400 g bringebær (gjerne frosne)
100 g sukker
Til anretning:
3 -5 dl bløtpisket kremfløte tilsatt 2-3 ss sukker (litt avhengig av hvor mange du skal servere)
Bær, persimon, appelsinfileter eller annen frukt
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Sørg for at eggene har romtemperatur.
2. Smelt sjokolade og smør sammen, enten over vannbad eller i en mikrobølgeovn. Ikke rør for mye, bare la det varme smøret smelte sjokoladen.
3. Tilsett smør/sjokolade i eggedosisen, rør det inn med en mikser.
4. Sikt inn melet, vend det gjerne inn med en slikkepott så du ikke slår ut for mye luft av massen. Rør til du ikke har klumper.
5. Hell i en smurt form kledd med bakepapir, 20-22 cm i diameter.
6. Stek midt i ovnen på 190 grader varmluft i ca. 10-15 minutter, eller 200 grader på over/ undervarme i ca. 20 min. Kaka skal disse i midten når du tar den ut av ovnen.
7. Avkjøl den litt før du setter formen i en fryser.
8. Kok opp sukker og bringebær. Bruk en stavmikser for å knuse bærene. Du velger selv om du vil sikte blandingen. Oppbevar coulisen i kjøleskapet frem til servering.
9. Servering: Pisk bløt krem av kremfløten. Ta kaka ut av fryseren litt før du skal anrette, den trenger 15-30 minutter på å tine litt. Ta av bakepapiret og sett på et underlag så den er lett å dele. Marker 12 biter. Varm en skarp kniv i varmt vann og del opp stykker som settes på tallerken. Legg på 1-2 ss coulis, frukt eller bær og en liten kremdott. PS. Kaka er vanskelig å dele som tint, så del enten opp alle bitene med en gang, eller sett det du ikke bruker tilbake i fryseren.

Den skal fortsatt være dissende når du tar den ut av ovnen. Avkjøl noe før du setter rett i fryseren.

Ta kaka ut av fryseren ca. en halv time før du skal servere desserten. Ta av bakepapiret og sett over på en fjøl eller et fat.

Jeg valgte å bruke persimon som jeg stakk ut fine rundinger. Du kan også bruke friske eller frosne bringebær eller appelsinfileter.

En utrolig deilig mousseaktig sjokoladedessert som ikke er for mektig. Helt perfekt på smak og konsistens!






















