Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Bananmuffins med sjokolade

Bananmuffins med sjokolade

Bilde

Vinterferiekos som de minste kan lage selv

Mange har fri fra skolen og noe skal man jo finne på. Har du en brun banan liggende er det bare å sette de minste i gang på kjøkkenet. Dette klarer de fint å røre sammen selv, så kan du som er voksen sette på ovnen og steke småkakene. 
Brune bananer er godt å bli kvitt (uten å måtte kaste dem) og jeg har mange forslag her på siden min til hvordan du kan bruke dem opp. Lag gjerne en langpanne-banankake, en sjokoladebanakake eller kanskje en opp-ned kake med banan, karamell og sjokolade?

Siden det er vinterferie har jeg laget noe veldig godt som barna godt kan røre sammen selv. (Jeg har for de enda litt yngre i heimen laget en visuell oppskrift på muffins du kan laste ned her.)

Til å lage disse bananmuffinsene trenger du ikke annet redskap enn en bakebolle og noe og røre med. Ja, også muffinsformer, da. Min datter på åtte brukte en ballongvisp, men en sleiv går like fint. Det er ikke mye som kan gå galt her, bare pass på at de ikke rører for mye. Da blir det fort sprettballer. 

Muffinsene tar ikke mye farge i ovnen, men trust me – de er ferdige etter 15-20 minutter. 

Bananmuffins med sjokoladebiter
60 gram mykt smør
75 gram sukker
1 egg
1 godt moden banan

125 gram hvetemel
1 teskje vaniljesukker
1 teskje bakepulver
1/2 desiliter melk
Ca. 50 g hakket sjokolade

Slik gjør du:
1. Start med å veie opp alle ingrediensene. Hvis du tar smøret rett fra kjøleskapet, smelt det litt i en mikroovn, eller skjær smøret i små biter og la stå på benken til det er blitt mykt. 
2. Rør sammen sukker og smør. Tilsett egget og en banan som du har knust godt med en gaffel.
3. Ha mel, bakepulver og vaniljesukker i en sikt og ha i blandingen. Rør det inn, hell i melken, men pass på så du ikke rører for mye. 
4. Til slutt blander du inn den hakkede sjokoladen.
5. Fordeles i former (bruk silikonformer eller plasser papirformer i en metall muffins-form. 
6. Stekes på 180 grader i 15-20 minutter.

Bilde

Vei opp alle ingrediensene før du begynner. Les fremgangsmåten to ganger, så er du sikker på at du vet hva du skal gjøre. 
Bilde

Etter at smør og sukker er rørt sammen, egget og bananen er tilsatt, sikt inn mel, vaniljesukker og bakepulver. Ikke rør for mye. Ha så i melken.
Bilde

Til slutt blander du inn hakket sjokolade (eller sjokoladedråper)
Bilde

Fordel kakerøra i muffinsformer. Skal du bruke papirformer, sett de i en metallform (se stekeresultat under…) Stek på 180 grader i 15-20 minutter. 
Bilde

Sånn kan det gå. Silikonformene klarte seg greit, men det gjorde ikke papirformene, gitt….Men godt smakte det!
Be the first to write a review
1Kommentar
  • Katrine
    Svar
    Skrevet på06:21, 25. mars 2023

    Disse var skikkelig gode. Og veldig kjekke å lage sammen med 2åringen 😄

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...