Blåbærkake med smuldretopping

Blåbærkake med smuldretopping

Bilde

Saftig kake med blåbær og havregrynskrønsj

Liten blåbærkake som er så lett å røre sammen at du ikke vil tro det! Ingen mikser behøves. Krønsj-toppingen kan du sløyfe om du vil.
Sommerlig kake som skapt for fire-fem stykker, som bare røres sammen (uten mikser). Holder seg saftig og god og er fin å ta med på tur. Huks å bruke den minste langpanna du har (30 x 20 cm) – eller en springform ca. 26 cm – om du ikke har liten nok langpanne. Smuldretoppen er rett og slett halve oppskriften av min enkle smuldrepai med blåbær. Krønsjen på toppen får enda mer knas om du setter på grill-elementet i ovnen de siste 5 minuttene. 
Blåbærkake med havregrynskrønsj
200 g hvetemel 
140 g sukker
2 ts bakepulver 
2 ts vailjesukker
blandes sammen

2 dl melk
50 g smeltet (eller flytende) smør/ margarin
1 sammenvispet egg
blandes sammen

100-200 g blåbær

Det våte helles i det tørre. Rør til du har en glatt masse. Ha i en liten langpanne (20 x 30 cm). Dryss på blåbær.

Smuldretopp:
50 g hvetemel
40 g smør
25 g havregryn
50 g demerarasukker eller vanlig sukker

Bland sammen med fingrene til du starter å få noen klumper. Dryss over kaken. Stekes på 180 grader midt i ovnen ca. 20-30 minutter. Siste fem minutter – sett på grillfunksjon/ gratinering for ekstra krønsj. (Pass på at det ikke blir brent)

Bilde

Bilde

Det tørre røres sammen med det tørre, ingen mikser behøves. Ha på blåbær (bruk gjerne mer enn jeg har gjort på bildet) og lag en smuldretopping om du vil. 
Bilde

Stekes på 180 grader rundt en halv time. Sett gjerne på toppvarme de siste 5 minuttene. 
Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • Randi
    Svar
    Skrevet på09:28, 19. juli 2016

    Hei, hvor mye blåbær trenger man? Hilsen Randi

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:30, 19. juli 2016

      Jeg brukte et par never – ta så mye du liker. 100 – 200 gram.

  • Skrevet på14:38, 28. juli 2016

    hva godt!

  • Ana
    Svar
    Skrevet på09:38, 7. august 2017

    Hei! Går det ann å lage kaken på forhånd og fryse den ned til jeg skal bruke den? Jeg tenkte å doble ingredienser og lage den i en stor langpanne, kanskje det går? 😕
    Takk for svaret 😊

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:49, 7. august 2017

      Det går fint 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...