Blåbærkringler 

Blåbærkringler 

Bilde

Saftig hvetebakst med blåbær og vanilje

Vridd hvetebakst med vaniljekrem og blåbærsyltetøy. Det var noe kliss, og ikke ble de som jeg hadde håpet, men ideen var god. Og godt smakte det. 
Grunnoppskrift søt gjærdeig

​500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt 

1 egg til pensling

Gå hit for å få oppskrift på vaniljekrem

Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk, (romtemperatur eller kald) og egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til den deig. Syntes du deigen virker for tørr – tilsett litt mer væske. 
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7-10 minutter. 
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre. 
6. Sett deigen et lunt sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen. Skal du lage en stor deig? Bruk en plastboks med lokk. Olje boksen med nøytral olje før du har i deigen. 
7. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum halvannen time) form deigen til små kringler (følg anvisining på bildene under).
8.  Settes til etterheving ca. 35-45 minutter.
9. Stekes på 220 grader 7-10 minutter. 

Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?

Bilde

Kjevle ut et rektangel, stryk på et tynt lag vaniljekrem og et tynt lag med blåbærsyltetøy over der. Eller bruk det du har å smøre på, som for eksempel nugatti eller hapå? Mye er godt her…
Bilde

Brett deigen over.
Bilde

Bruk et pizzahjul (eller en trinse) og skjær opp som vist på bildet. Ta de to delene og vri mot hverandre to eller tre ganger. Klem godt sammen nederst. 
Bilde

Etter heving,  pensle med egg. 
Bilde

Rør sammen melis og vann og ha på litt glasur på småkringlene. 
1Kommentar
  • Cathrine
    Svar
    Skrevet på17:01, 18. juli 2017

    Nå må du være grei…jeg kommer jo snart til å se ut som en gjærdeig :-)) Du har noen oppskrifter som er så fristende og enkle -at de bare MÅ prøves!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits