Din handlekurv er nå tom!
Bollefocaccia med appelsinkrem og mandelmasse
Jula varer helt til påske, for her har jeg blandet fyllet
fra julebollene med en påskegul appelsinkrem. Dette er smaker som passer mine
smaksløker godt, men selvfølgelig kan du godt droppe det ene eller det andre
fyllet om det ikke skulle falle i smak hos deg.
Til denne bollefocacciaen trenger du:
Appelsinkrem:
1.3 dl saft fra appelsin (jus eller friskpresset)
saften av ½ sitron (slik at total væskemengde blir 1.5 dl)
80 g sukker
15 g maisennamel
revet skall av 1 appelsin (kan sløyfes)
1 egg
1 eggeplomme
Rør alt sammen i en liten kjele og kok til det tykner. Settes kjølig.
Mandelmasse:
250 g marsipan 50% mandler
1 eggehvite (ca. 30 g)
2-4 ss Grand Marnier (valgfritt)
evt. 60-70 g sukker (om du ønsker fyllet litt søtere)
valgfritt: 1 ss revet appelsinskall
Kna alt sammen med hendene. Ha evt over i en sprøytepose (eller legg på fyllet med en skje)
Slik gjør du:
Kna deigen utover en smurt langpanne, ca.40 x 30 cm. Etterhev i ca. 30-45 minutter. Fordel mandelmassen. Ha appelsinkrem i en sprøytepose (eller bruk en skje) og legg på appelsinkrem. Syntes du bollefocacciaen faller litt mye sammen etter at fyllet er lagt på? Hev den enda 20-30 minutter. Stek lavt i ovnen på 220 grader (over/undervarme) eller 200 grader på varmluft i ca 10-15 minutter. Avkjøl og ha på melisglasur.
Inger Sundby
Jeg har ikke sitrus likør, men bør vel erstatte veskemengden med noe?
Elin Krem.no
Nei, det behøver du ikke
Tone Birgit Nordibø
Appelsinsaft er rent konsentrat og ikke utblandet saft? Og ikke saften av appelsin?:)
Elin Krem.no
Det skal ikke være saft, men saft fra appelsin. Har rettet på det nå.