Din handlekurv er nå tom!
Bollefocaccia med eple og vaniljekrem
De norske vintereplene er i butikk. De passer perfekt til denne nydelige bollefocacciaen.
Bollefocaccia
500 g hvetemel
1 dl sukker (90 g)
20 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt
2 epler
3 ss brunt sukker
1.5 ts kanel
Skrell eplet og del det i ca. 1.5 cm store biter. Legg eplebitene i en pose sammen med kanel og sukker.
350 g- 400 g vaniljekrem – trykk her for oppskrift
Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk, (romtemperatur eller kald) og egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til den deig.
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7-10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. Sett deigen et lunt sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen. La den stå ca. en time.
Kna deigen utover en smurt langpanne, ca.40 x 30 cm. Etterhev i ca. 30-45 minutter. Fordel eplebiter utover. Dytt bitene godt ned i deigen. Ha vaniljekremen i en sprøytepose (eller bruk en skje), og legg på passe store mengder med krem. Syntes du bollefocacciaen faller litt mye sammen etter at fyllet er lagt på? Hev den enda 20-30 minutter. Stek lavt i ovnen på 220 grader (over/undervarme) eller 200 grader på varmluft i ca 10-15 minutter. Nyt den lun rett fra formen.
Yvonne Frøen
Den ser nydelig ut! Kan man doble antall epler uten at kaken blir våt/deigete?
Elin Krem.no
Kanskje ikke doble, men litt mer går. For mye blir rått..
Elena Cubedo
Den ser god ut, og kanskje ikke så vanskelig så den prøver jeg
Karin Berg
Lagd den flere ganger med 3-4 epler, det går helt supert. Har også fryst den med godt resultat – Tine langsomt og varme opp i ovnen🌸
Marit Gullaksen
Nydelig!
Om du vurderer denne, er ingenting å lure på!