Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Bolleskåler med krem

Bolleskåler med krem

Det drar seg mot fastelavn og i år har jeg løst et stort krembolle-problem for deg!

Jeg syntes nemlig det kan være litt vanskelig å spise kremboller. Det er umulig å bite over, og drar du den ene delen av, så få den jo bare krem og ikke syltetøy.

SÅ! I år har jeg laget bolleskåler. Med myyyye krem. Det måtte litt eksperimentering til, for jeg visste ikke helt hva jeg skulle bruke av remedier for å få det til. Til slutt endte jeg på sandkakeformer og/ eller bunnen på en sånn muffinsform i metall. Begge deler funket bra. Det gjorde ikke papir-muffinsform. Den seg sammen.

For å forhindre at deigen ikke fester seg helt fast kan det være lurt å smøre deigen med et strøk smør.

Vil du lage tradisjonelle kremboller, vanlige eller tanzhong-style? Trykk her

Grunnoppskrift, søt gjærdeig (jeg lagde ikke skåler av hele deigen, men tipper det blir ca. 20 stk)

500 g hvetemel
3 dl væske (melk eller vann)
75 g smør
90 g sukker
1-2 ts malt kardemomme
20 g gjær fersk, blå
1 egg eller 60 ml væske

Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett kald melk eller væske og deretter egg. Smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5-10 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. Sett deigen til heving på benken. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen. Jeg satte min i kjøleskapet noen timer (reduserte gjærmengden noe). Kald deig er lettere å jobbe med enn varm.
7. Når deigen har hvilt minimum en time, kjevle deigen ut ca. 1/2 – 1 cm tykk. Stikk ut ringer på 9 cm.
8. Smør på et tynt lag med smør på hver runding før du legger den over en sandkakeform eller en metall muffinsform.
9. Etterhev i ca. 30-45 minutter.
Stekes ett hakk ned fra midten på  220 grader over/undervarme eller 210 grader varmluft i 8-10 min.

Fyll til 6 bolleskåler:
Bringebærsyltetøy eller et annet syltetøy du liker
3 dl kremfløte tilsatt 2 ss sukker
Evt. litt melis

En halv porsjon vaniljekrem (jeg brukte ikke alt)
1. 25 dl helmelk
1.25 dl kremfløte
50 g sukker
15 g maisenna
½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker)
2 stk eggeplommer

Splitt vaniljestangen (eller bruk vaniljepasta/ vaniljesukker), skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles. 



Se bilder under for montering!

Kjevle deigen ut. Stikk ut rundinger på 9 cm.
Smør på litt smør, sånn at de ikke sitter fast i formene.
Etterhev i ca. 30-45 min. Stek.
Ta av formene
Disse løsner lett..
Dryss på litt melis.
Legg på syltetøy, vaniljekrem …
.. sprøyt på kremfløte på toppen.
Skav av litt sjokolade og dryss på toppen
Finnes det egentlig noe bedre?
Be the first to write a review
11 Kommentarer
  • Ivar Bakke
    Svar
    Skrevet på19:39, 16. februar 2023

    Det der var jo helt genialt! 😅👌

  • Berit Lie
    Svar
    Skrevet på19:55, 16. februar 2023

    Du asså 🥰 Dette var både genialt og lekkert 👍

  • Jorunn
    Svar
    Skrevet på22:09, 16. februar 2023

    Endelig!! Takk Elin🤩🤩👌🏻

  • Mette søderlund
    Svar
    Skrevet på22:24, 16. februar 2023

    Fantastisk lurt, skal prøves 😊

  • Elin Berne
    Svar
    Skrevet på22:32, 16. februar 2023

    WOW endelig en god løsning 👏😍

  • Berit Foss-Lunde
    Svar
    Skrevet på11:02, 17. februar 2023

    Takk for super idé 👏🏻
    Det skal testes ut

  • Synniva Rye Bruland
    Svar
    Skrevet på14:48, 17. februar 2023

    Kan man bruke silikon muffinsform? Eller er den for myk?

  • Ragnhild Myklebust
    Svar
    Skrevet på18:37, 17. februar 2023

    Så lurt! Alltid noe å lære fra deg. Takk takk❣️🫶

  • Skrevet på09:30, 19. februar 2023

    Nå står deigen til heving.
    Må prøve dette i dag!
    Takk for en aldeles glimrende ide👏

  • Trine Saga
    Svar
    Skrevet på15:40, 19. februar 2023

    Dette var en kjempesuksess☺️☺️ Tusen takk for tips🌸

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...