Bringebærsyltetøy

Bringebærsyltetøy

Jeg har allerede hatt to turer i bringebærhekken denne sommeren, og her får du min oppskrift på hjemmelaget bringebærsyltetøy

Halve sommeren har gått uten at jeg har fått laget noe nytt til bloggen. Sånt skjer, men jeg lover, jeg har ikke ligget på latsida! Jeg har bare laget en masse greier som allerede ligger her på krem.no, eller drevet med frilansoppdrag. Men, da jeg i dag for andre gang sto i bringebærhekken og sanket gull til vinteren, tenkte jeg at det ikke kunne være rare jobben å lage et blogginnlegg om hvordan jeg sylter disse bærene? Som tenkt, så gjort.

Jeg er lat, det vet du jo, så jeg gjør det enklest mulig. Renser ut de største markene og heller alt i en kjele. Gir et oppkok, rører inn sukker, oppkok igjen, så ferdig. Avkjøler og heller på glass eller i bokser, før det hele settes i fryseren.

Vil du oppbevare syltetøyet uten kjøling eller frys, må glassene steriliseres. Bruk gjerne syltepulver, det vil gjøre syltetøyet mindre rennende. Følg instruksjoner på pakka! Noen nevnte at man kunne bruke fiberhusk også.

Vil du heller lage jordbærsyltetøy?

Sukkermengde? Tja.. Første runde brukte jeg 500 gram sukker på 4 liter bær (veide ikke bærene..). Det ble i syrligste laget. I dag brukte jeg 300 gram sukker på ca. 1 kg bær. Det er så individuelt hva folk liker, så smak deg fram.

Holdbarhet vil variere. Det vil blant annet avhenge av kvaliteten på bærene. Ettersom jeg har plass i fryseren, putter jeg alt av syltetøy der. Så tar jeg opp ettersom jeg trenger. Etter tining er syltetøyet holdbart 1-2 uker i kjøleskap.

Bringebærsyltetøy
1 kg bær
300-400 g sukker

Slik gjør du:
1. Rens bærene, ha i en kjele.
2. La bærene koke.
3. Dra av platen og rør inn sukker. Rør til sukkeret er oppløst.
4. Gi alt et nytt oppkok.
5. Avkjøl og ha i emballasje.

Har du perfekte bær? Da kan du bare røre bærene med sukker, uten koking.
Frys ned eller oppbevar i kjøleskap.

Rens bærene. Jeg singelfryser de peneste bærene og putter i pose etter innfrysing. Kan brukes til å pynte kaker. Ha resten av bærene i en kjele. Gi bærene et oppkok. Ta kjelen av plata og rør inn sukker. Gi bærene et nytt oppkok.

Avkjøl noe før du eller syltetøyet i emballasje. Avkjøl helt før lokk settes på. Putt i fryser eller i kjøleskap.

Syltetøyet mitt er rennende. Vil du ha det mer fast, kjøp syltepulver. Fikk et tips her om dagen at man kan bruke fiberhusk også.

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...