Din handlekurv er nå tom!
Cappuccinokake
Glutenfri kaffe(is)kake
Dermed har jeg tilføyd et par gelatinplater i oppskriften, slik at du slipper å oppleve det samme.
Bunnen er enkel – bare kna inn eggehvitene i (romtemperert) ferdigkjøpt kransekakemasse for hånd og fordel massen i en springform va. 24 cm. Jeg steker den på høy varme for å få skorpe utenpå og en myk kjerne inni – ca. 10-15 minutter. Husk at bunnen må være helt kald før du heller kremen i.
For å få en god kaffesmak trengs skikkelig krutt. Det holder ikke å tilsette et par skjeer traktekaffe. Da smaker det ingen ting. Jeg pleier å røre ut 3 ts pulverkaffe (eller espressopulver) i en halv (liten) kopp med kokende vann. Ta 2-3 ss av denne kaffen. (Om kaffen har blitt for kald for deg, varm den i en mikro eller rett i en kjele, slik at gelatinen smelter skikkelig).
Sett kaken i fryseren med det samme den er ferdig. Ta den opp når den er frosset til og pynt ferdig – eller pynt den rett før den skal på bordet. (hvordan du lager kakaobønner i marsipan ser du litt lenger ned på siden)
Til slutt: Om du ikke bryr deg om at kaken kanskje smelter etter en tid på bordet, så kan du gjerne droppe gelatinplatene. Det er opp til deg!
Bunn
400 g kransekakemasse
2 eggehviter
Krem:
2 eggeplommer
70 g melis
100 g sjokolade
2-3 ss kruttsterk kaffe (bruk gjerne 3 ts god pulverkaffe til 1/2 kopp kokende vann)
3 dl kremfløte
2 blader gelatin
ca. 100 g marsipan tilsatt 2 ts kruttsterk kaffe til marsipanbønner
litt kakao til pynt
Slik gjør du:
1. Bland kransekakemasse og eggehvite. Jeg knadde det sammen for hånd.
2. Ha blandingen i en springform kledd med bakepapir (ca. 24 cm stor)
3. Stekes på 210 grader i ca. 15 minutter. Sett kjølig.
4. Pisk kremfløten til slapp krem.
5. Pisk eggedosis av eggeplomme og melis. Bruk en håndmikser.
6. Hakk sjokolade og smelt den over vannbad eller i en mikroovn. Bland sjokoladen med eggedosisen.
6. Legg 2 blader gelatin i kaldt vann og la dem ligge i 5-10 minutter.
7. Lag kruttsterk kaffe og smelt gelatinen i kaffen, ha den i eggedosis-blandingen.
8. Tilsett den bløte kremen. Vend alt sammen med en slikkepott.
9. Hell kremen i den HELT avkjølte formen. Sett formen i fryseren.
Ta kaken ut av fryseren, fjern ringen og papiret under og sett på fat. Dryss på kakao på kanten og legg evt. på noen mokkabønner. Server!
|
|
Hilde
Rekner med at du ikke hadde gelantin kremen på di kake som var årsaken til at marsipanen valgte å forlate kaka. Om du hadde hatt litt mørk sjokolade kunne du ha dyppa marsipanbønnene i sjokolade før du la dei på kaka. Marsipanbønnene minner meg litt om kaffebønner
Konditor-Elin
Nei, det er ikke gelatin i kremen på min kake. Derfor skled alle bønnene av (når kremen smeltet) Marsipanen behøver ikke å festes med sjokolade – når kaken er fryst (og med gelatin i kremen) vil de ikke falle av 🙂
Hilde
Mente at en kunne dyppe marsipanbønnene i sjokolade, slik at det hadde sett ut ut som sjokolademarsipanmokkabønner. Da må en jo ha nontemp/temperert skokolade til å dyppe i.
Konditor-Elin
Skjønner! Godt forslag!