Dåpskake til en liten jente

Dåpskake til en liten jente

Bilde

…som også kan være kake til en barnebursdag.

Instagram er full av inspirasjon, og denne jentete kaka lagde jeg etter å ha sett et nydelig bilde der. Lyst til å lære hvordan denne kaka er laget? Her får du bilder og forklaring! 
Du har sikkert sett dem. Dåpskakene med nakne blå, eller rosa babyer klemt ut av silikonformer, liggende med rumpa i været på små «tepper» med terningbokstaver strødd rundt. Hver sin smak. Selv syntes de kakene er mindre pene. Ja, for å si det rett ut, jeg syntes de er fæle. Sånn. Da var det sagt. 

Som dere vet baker jeg ikke kaker på bestilling, men jeg lager gjerne kaker til familie og venner. Så da forespørselen kom fra kusine Nina om jeg kunne hjelpe henne med en kake til barnedåp, begynte tankene å kverne i hodet. Hvordan skulle kaka se ut? Jeg fikk helt frie tøyler, og takk for det! Tenkte lenge og vel, men ble ikke helt enig med meg selv hvordan den skulle lages. 

Så, en dag snublet jeg over dette bildet på Instagram. Og jeg falt pladask. Dette bildet ville jeg forsøke å lage på dåpskaka. 
Bilde

Her vil jeg konsentrere meg om å vise hvordan jeg har laget pynten. Selve kaka er en bløtkake med bringebær og krem. Den finner du oppskrift på mange andre steder her på krem.no, blant annet her og her.

All dekor er laget av sukkerpasta og eggehviteglasur. Du kan kjøpe sukkerpasta, eller gjøre som meg, lage selv.  

Sukkerpasta (Fondant icing)

850 g melis
150 g potetmel
8 blader gelatin
60 g sitronsaft (gjerne fra flaske)

Legg gelatin i bløt i minimum 5 minutter. Klem vannet ut og smelt i en mikrobølgeovn. Alt blandes og kjøres i en bakemaskin. Juster med melis til ønsket konsistens. Massen skal være tilnærmet lik marsipan i konsistens. Pakkes godt inn. 

Eggehviteglasur
1 eggehvite
180-240 g siktet melis
3-4 ts sitronsaft

Slik lager du kremmerhus av papir (sprøytepose)

Jeg startet med å lage sukkerpastaen, og farget 2/3 med rosa farge. Fargen er konsentrert gelefarge som er kjøpt på Jernia. Pastaen må pakkes godt, veldig godt inn, og lar du den ligge en dag før du skal bruke den lønner det seg å kjøre den myk i en bakemaskin før du skal i gang med kjevlingen. Sukkerpastaen tørker veldig fort, så jobb raskt. 

Bilde

Kjevle lokket større enn du trenger det. Dra i kantene og legg håndflaten inntil for å få fine, rette kanter. Bruk et pizzahjul eller en trinse til å skjære inntil kanten. 
Bilde

Kjolen skjæres ut av hvit sukkerpasta. Om du vil kan du først tegne opp kjolen på et stykke papir som du klipper ut og bruke den som mal. Jeg lagde denne på fri-hånd.  
Bilde

Lag små skjørte-lag som du skjærer ut og klemmer tynt ytterst og legger på hverandre. Ta litt vann på kanten der den skal festes. Bruk en strikkepinne eller lignende til å lage folder i skjørtet. 
Bilde

For å lage bon-bons/ nelliker har jeg skjært ut en bit med kjevlet sukkerpasta. Enden klemmer jeg tynn med fingrene. 
Bilde

Legg sammen i et bølge-mønster. Jobb raskt, dette tørker og sprekker før du får sagt kake…
Bilde

Lag en liten nellik og skjær bort / knip av det overflødige. Settes til tørking. 
Bilde

Til bokstavene har jeg brukt en utstikker for å få små rundinger. Bokstavene er lettere å skrive på med glasur eller smeltet sjokolade, jeg brukte sukkerpasta til å forme bokstavene, noe som var vanskelig å få pent..Resten er pyntet på frihånd, og ofte blir det ikke helt sånn som jeg tenkte det før jeg startet. Men, det er det jeg liker så godt! Plutselig tar kaka over selv og forteller meg hvordan den skal se ut for å gjøre seg best på bordet. Ja, helt sant. Kaker kan snakke til deg ;) 

Be the first to write a review
4 Kommentarer
 • Maja
  Svar
  Skrevet på14:56, 7. april 2015

  Nydelig pyntet! Navnet har vi som forslag til den lille i magen min, så jeg tar det som et tegn… 🙂

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på16:39, 7. april 2015

   Åh, det var jo ekstra koselig da Maja. Ta det som et tegn, du 😉

 • Kine
  Svar
  Skrevet på23:30, 7. april 2015

  Jeg og Henrik som da er foreldrene til denne Solfrid, ble kjempe fornøyde med denne kaka! Ikke bare var den helt nydelig, men den smakte himmelsk også! 💜Så tusen takk 💜

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på02:11, 8. april 2015

   Hei Kine – nei, så stas! Hurra for Solfrid, også så bra at dere likte den! Veldig hyggelig å få lage kake til dere. Har sett bilde av gullet deres – for ei dokke 😉

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i...

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake...

Baskisk ostekake i b..

Baskisk ostekake er en trendy sak som måtte...

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...