Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Elins julekonfekt

Elins julekonfekt

Picture

Søt sjokoladeduft i huset

De siste dagene har jeg laget sjokoladekonfekt, eller praliner, som jeg kaller det. Veldig morsomt, ettersom det er år og dag siden jeg jobbet med sjokolade. Også så fine gaver da gitt!
Fylt sjokolade laget med ekte kuvertyre er ikke det enkleste å lage på og krever sikkert litt trening. Men gjør det gjerne enkelt for deg selv, start med trøffelkuler og marsipankonfekt. Så kan sjokoladetemperering og de fylte pralinene komme etterhvert..Skal du lage fylte praliner lønner det seg å ha former som er beregnet på bli fylt. Har kjøpt noen billige silikonformer fra Kina, men de harde formene med stiv ramme er aller best å bruke. Mine skjellformer var ikke beregnet til å fylles, men jeg fikk da fylt litt godsaker i dem allikevel jeg 🙂

Oppskrift fyll (trøffelmasse) (generell)
2,5 dl fløte
35 g glykose
200 g mørk kuvertyre
75 g lys kuvertyre
35 g smør

Smak tilsettes, som for eksempel:
50 g Grand Marnier eller Rom eller Cognac
2 ss instant kaffe rørt ut i 1 ss kokende vann
Bringebærdråper

Varm fløte til kokepunktet og tilsett finhakket sjokolade. Rør glatt, tilsett glykose og smak. Rør inn smør til slutt.
Massen skal være bløt, men ikke rennende.

Her kan du se hvordan du tempererer sjokolade

Picture

Picture

Hell på med sjokolade over formene. Klask godt i bordplaten for å få ut alle luftboblene. Snu formen slik at overflødig sjokolade renner ut. Dra en skrape over for å få en ren flate. Sett formen til å stivne før du sprøyter fyllet i. Hell på nytt over sjokolade og slå formen godt i bordet for at sjokoladen skal fylle alle hulrom. Dra over med en skrape, slik at overflødig sjokolade fjernes, og du får en helt ren flate. Sett formen i fryseren i minimum 15 minutter før du slår konfekten ut.

Picture

Jeg lagde litt for mye fyll til konfekten, men rørte inn sjokolade, slik at den ble fastere og kunne trilles til trøffelkuler. Nå har jeg kuler som smaker kaffe, appelsinlikør, bringebær og kakaolikør. Nam!

Picture

Har du lyst til å smake litt av min julekonfekt? Legg igjen en kommentar i feltet under, og du kan vinne en eske med Elins julekonfekt! Jeg trekker mandag 16.12 🙂
Be the first to write a review
81 Comments
  • Aina Rennemo
    Svar
    Posted at 02:27, 13. desember 2013

    Ja takk, Elin! Jeg vil veldig gjerne smake på julekonfekten din! Jeg skal prøve å lage litt selv også, men noe sier meg at sluttresultatet ikke blir helt som egne mesterverk….

    • Sjokolade-Elin
      Svar
      Posted at 03:16, 13. desember 2013

      Det er smaken som teller mest Aina, husk det 😉

  • Posted at 02:27, 13. desember 2013

    Nam! Det ser deilig ut!
    Vi lager en del konfekt her i huset også. Jeg har ikke spist kjøpesnop siden 10.10.10, så da er det veldig stas med en hjemmelaget godbit i ny og ne. Nå har min 18-årige datter arvet kjøkkengleden, veldig morsomt.
    Ønsker deg ei fortsatt fin førjulstid!
    Pludrehanneklem

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 03:14, 13. desember 2013

      Oisann, ikke kjøpegodt på så lang tid. Respekt! En fin førjulstid til deg også pludrehanne 🙂

  • Christel Fosså Larsen
    Svar
    Posted at 02:31, 13. desember 2013

    Ja takk, jeg vil gjerne smake 🙂 Begynner selv med julekonfekten på søndag! Da blir det forsøk på temperering, støping og kuler 🙂

    • Sjokolade-Elin
      Svar
      Posted at 03:13, 13. desember 2013

      Lykke til Christel! Så spennende 🙂

  • Berit
    Svar
    Posted at 02:46, 13. desember 2013

    Dette så lekkert ut! Ja takk, jeg vil gjerne smake på konfekten din! 🙂
    Som hobby-trøffel-maker følger jeg siden din jevnlig, og jammen fant jeg deg ikke på instragram også! Veldig bra! 🙂

    • Instagram-elin
      Svar
      Posted at 03:16, 13. desember 2013

      Hurra, så fint at du fant meg på instagram 🙂 Til alle dere andre som vil følge meg er jeg her @kremno_elin Er sikker på at trøffelkulene dine er godere enn godest Berit!

  • Merete Tjervåg
    Svar
    Posted at 02:56, 13. desember 2013

    Hei Elin!
    Alt du lagar ser berre så lekkert ut!!
    Her går det i Baileyskuler men de ser ikkjke like flotte ut som dine kunstverk, men smakar fortreffeleg!!

    • Sjokolade-Elin
      Svar
      Posted at 03:18, 13. desember 2013

      Baileyskuler her også 🙂 Veldig godt! I år ble det mange forskjellige smaker.

  • Posted at 03:05, 13. desember 2013

    Du kan jo ikke lage noe slikt uten å dele med selveste sjokoladekeiseren! :O

    • Sjokoladepasienten
      Svar
      Posted at 03:11, 13. desember 2013

      Nice try sjokoladekeiseren;) Har du noe jeg kan få intravenøst, herr doktor 🙂

  • Jorun Haslemo
    Svar
    Posted at 03:06, 13. desember 2013

    Hurra jeg har bursdag idag så ja takk jeg vil gjerne smake på konfekten din

    • Sjokolade-Elin
      Svar
      Posted at 03:19, 13. desember 2013

      Gratulerer med dagen og lykke til Jorun 🙂 Jeg trekker en vinner mandag 🙂

  • Cecilie G
    Svar
    Posted at 03:41, 13. desember 2013

    nam, jeg vil gjerne være med på trekningen av konfekten din.
    Det ser utrolig godt ut : )

    • Sjokolade-Elin
      Svar
      Posted at 04:15, 13. desember 2013

      Takk Cecilie – du er med 🙂

  • Line Osen
    Svar
    Posted at 04:02, 13. desember 2013

    Hei Elin, krysser fingrene for at jeg får smake på sjokoladen som du har laget. Følger deg på FB og elsker sider med kaker og sjokolade.
    Vakker helg til deg.

    • Sjokoladespiser-Elin
      Svar
      Posted at 04:16, 13. desember 2013

      Så hyggelig at du følger meg Line 🙂 En vakker helg til deg også!

  • Elisabeth W
    Svar
    Posted at 04:25, 13. desember 2013

    Åh dette så da utrolig fristende ut. Håper jeg får smake.
    Vet ikke helt om jeg tør begi meg ut på å lage noe slikt selv…

    • Sjokolade-Elin
      Svar
      Posted at 04:38, 13. desember 2013

      Fristende er ordet 🙂 Smaker gjør det også…lykke til Elisabeth 🙂

  • Posted at 04:29, 13. desember 2013

    Disse var rålekre, Elin. Så blanke og fine! Jeg har snart bokmerket hele bloggen din for å prøve, men må innrømme at temperering av sjokolade fortsatt fremstår veldig skummelt og vrient. Tar gjerne et lodd i sjokoladekalenderen din og ønsker deg en god helg.
    Camilla

    • Pralin-Elin
      Svar
      Posted at 04:40, 13. desember 2013

      Takk Camilla! Så hyggelige ord 🙂 Skummelt og vrient er overkommelig bare du har litt tålmodighet – dette klarer du! God helg til deg også Camilla 😉

  • Trine Jensen
    Svar
    Posted at 05:01, 13. desember 2013

    Hei Elin!
    Henger meg på kampen om en smaksprøve 🙂
    Smaksprøve eller ei, jeg heier på deg fra sidelinja. Synes det er så gøy alt du har fått til, når du valgte å være gæer’n nok til å satse på drømmen din. Flink er du og oppskriftene dine blir flittig brukt hos meg.
    GOD JUL til deg!
    Hilsen ei som venter i spenning på glasskakeoppskrifta 🙂
    PS: Lover å aldri mase mer… 😉

    • Glasskake-Elin
      Svar
      Posted at 05:22, 13. desember 2013

      Den som venter på noe godt…også videre. Bare mas du Trine, mas helt til den kommer 🙂 GOD JUL og lykke til i trekningen 🙂

  • Beate L
    Svar
    Posted at 05:06, 13. desember 2013

    Ååå, det hadde vært stas å få smake så deilig julekonfekt!
    Bruker ofte dine flotte oppskrifter, men å temperere sjokolade – nei, det tør jeg ikke tenke på engang 😀 I dag blir det en ny ladning sjokoladetrøfler her.
    Ha en riktig god helg!

    • Sjokolade-Elin
      Svar
      Posted at 05:23, 13. desember 2013

      Sjokoladetrøfler er jo sååå godt Beate 🙂 Så får vi se om det blir du som vinner konfekten!

  • Karin Engelien
    Svar
    Posted at 05:09, 13. desember 2013

    Åhhh, smaksprøver! Det ville vært perfekt inspirasjon til egen konfekt-lage-dag:D

    • Sjokolade-Elin
      Svar
      Posted at 06:14, 13. desember 2013

      Lykke til Karin!

  • Anne Hilde
    Svar
    Posted at 06:09, 13. desember 2013

    Dette såg helt nydelig ut!! Jeg digger bloggen din!! Ønsker deg en superflott jul! Anne Hilde

    • Krem-Elin
      Svar
      Posted at 06:15, 13. desember 2013

      Takk super-fæn Anne Hilde! Digger at du digger 🙂 Gledelig jul til deg!

  • Hege
    Svar
    Posted at 06:17, 13. desember 2013

    Ja takk. Vi vil gjerne smake. Vi har laget karameller to ganger allerede og det er tomt igjen. Ungene bare elsker de. Så neste ladning skal lages når ingen unger er hjemme og deretter gjemmes frem til jul..

    • Karamell-Elin
      Svar
      Posted at 06:35, 13. desember 2013

      Haha, Hege – lykke til med karamellgjemminga 🙂

  • Pernille Varildbakken
    Svar
    Posted at 06:17, 13. desember 2013

    Det så fantastisk godt ut!

    • Sjokolade-Elin
      Svar
      Posted at 06:35, 13. desember 2013

      Takk Pernille!

  • Sjokko-Nikko
    Svar
    Posted at 07:42, 13. desember 2013

    Dette ser jo helt fantastisk ut. Har laget både karamell og drops selv, men sjokoladen får jeg ikke helt riktig til, blir enten litt for bitter eller litt for søt. I tillegg ser den jo ikke like fantastisk ut som dine sjokolader 🙂

  • Line Strandli
    Svar
    Posted at 07:49, 13. desember 2013

    Dette ser veldig godt ut 🙂 God helg!

  • Isabell
    Svar
    Posted at 07:58, 13. desember 2013

    Konfekten ser veldig god ut! Jeg blir veldig inspirert av alle de fristende oppskriftene du legger ut på bloggen. Jeg har veldig lyst til å smake på konfekten du har laget. Jeg håper jeg får anledning til det. Jeg har bursdag i dag (kanskje det hjelper på vinnersjansene)! Ønsker deg en god jul 🙂

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...