Din handlekurv er nå tom!
Elins kaffekake
Lyst på kake til kaffen, som også smaker av kaffe? Jeg elllsker kaker med mokkasmak og hadde planen klar. Men kaka smakte slettes ikke som forventet, og jeg måtte begynne på nytt. Oppskriften ble endret, og denne ble så mye bedre. Helt smaskens, faktisk. Til og med datteren som ikke drikker kaffe syntes den var kjempegod!
Du avgjør selv om du vil putte kaffesmak i denne røra – det kan godt droppes. Det smaker plenty av kaffe i glasuren, så har du ikke instant espresssopulver? Bare glem det. Kaka er super-duper god uten også (dra gjerne på med litt mer vaniljesmak om du heller vil ha det).
Elins kaffekake
4 egg
300 g sukker
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2.5 ss eller 10-12 gram espressopulver (her er det smak og behag som bestemmer hvor mye du vil ha, dette ga en veldig mild kaffesmak)
150 g smeltet smør
0.5 dl melk
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til lys eggedosis.
2. Sikt inn det tørre.
3. Bland forsiktig sammen, ikke rør for mye.
4. Tilsett smeltet smør og melk. Bland til du har en glatt røre.
5. Hell i en stor form kledd med bakepapir (ca. 30 x 40 cm).
6. Stek i 12-15 minutter midt i ovnen på 200 grader (over/undervarme)
7. Avkjøl på rist.
Glasur
75 g smeltet smør/ margarin
300 g melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
5 ss sterk (flytende) kaffe
evt. strøssel
Alle ingredienser røres sammen til en glatt glasur. Strykes på kaka når den er avkjølt.
Gunhild Bækken Sandvik
Denne ser deilig ut.