Elins seige pose-brownies

Elins seige pose-brownies

Mange har spurt om jeg ikke kan lage seige brownies, sånne de får når de baker fra pose. Altså, jeg styrer unna alt som heter posekaker. Men joda, spiser det når det blir servert. Er jo ikke SÅ brettu. Men, tilbake til brownies, som jeg mener smaker best når de er mjuke og laget med sjokolade. Ikke seige. Men, OK – jeg gikk i gang med kun ETT mål for øyet: lage SEIGE (pose) brownies.

Og ettersom så mange bruker posekake som referanse på gode, seige biter med brownies, bestemte jeg meg for å ta frem en sånn påsa, analysere innholdet, mekke ei oppskrift og tilsette det som sto på pakka. Det som skal tilsettes er jo enkelt. Mengde oppgitt helt konkret. Innholdet i posen var det derimot ikke så lett å få porsjonert ut rett. Det måtte tre forsøk til før jeg ble sånn passe fornøyd med resultatet.

På tredje forsøk var jeg helt ok fornøyd. Fikk dessverre ikke helt sammen look som en typisk posekake (skorpe oppå), men jeg er relativt fornøyd, jeg. Smaken ble bra. Den ble passe seige og flere påsto at det lignet VELDIG på en såkalt pose-brownie. Alt for søt, med andre ord. Haha!

Så, nå veit du det. Brownies-posekake behøver du ikke kjøpe på butikken.Det er bare å smelle sammen denne her. Og ikke besvim når du ser sukkermengden i denne kaka. Skulle ikke forundre meg om det er enda mer i den påsan du vanligvis kjøper…

Elin seige pose-brownies
Vei opp det tørre i en bolle og rør godt sammen med en visp:
550 g sukker
220 g hvetemel
60 g kakao
25 g vaniljesukker (ca. 5 ts)
1 ts bakepulver
2 ts espressopulver (valgfritt)

Bland sammen det våte i en annen beholder:
2 egg
1.5 dl vann
150 g smeltet/ flytende smør eller margarin

Bland det våte med det tørre. Rør til alt er glatt og hell røra i en ca. 30 x 40 cm langpanne. Stek på 165 grader varmluft (midt i ovnen) eller 175 grader over/undervarme. Steketid ca. 25-35 minutter. Avkjøl helt før du skjærer kaken i biter.

De våte ingrediensene er nøyaktig de sammen som står på posekaken. Det tørre har jeg gjettet forholdene på…rør sammen det våte med det tørre. Isi pisi!
Første forsøk ble kake…dette er andre forsøk. Det er ikke mye forskjell mellom forsøk to og tre…bare litt mindre bakepulver..
Tredje og siste forsøk… Den ble bra denne! Seig, saftig og faktisk veldig god.
Satte den til slutt i kjøleskapet, bare for å sjekke om den ble skikkelig seig. Det ble den!Be the first to write a review
7 Kommentarer
 • Maud
  Svar
  Skrevet på19:22, 16. april 2020

  Er det bakekakao eller vanlig kakao du bruker ?😀

 • Tove Kleppa
  Svar
  Skrevet på21:23, 16. april 2020

  Skal prøve om den blir godtatt av barnebarn 😉

 • Belinda
  Svar
  Skrevet på21:28, 17. mai 2020

  Ble litt vel kakete syns jeg, skulle jeg stekt den lengre/kortere?

 • Eva Lipovoj
  Svar
  Skrevet på17:53, 28. mai 2020

  Fungerer det å fryse denne?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...