Din handlekurv er nå tom!
Eplekake med smuldretopping i liten langpanne
Det er norske epler i butikkene og mange har så mye epler at trærne holder på å knele! Her har jeg bakt en eplekake med smuldretopping. Den stekte jeg i en langpanne som er ca. 25 cm x 35 cm. Du kan godt velge en mindre eller en større for den saks skyld. Bare juster steketiden deretter (lenger om formen er mindre, kortere om formen er større).
Bruk gjerne enda mer epler enn jeg har gjort. Det er mye kake, den tåler enda mer epler.
Eplekake med smuldretopping
210 g mykt smør eller margarin
150 g sukker + 60 g brunt sukker (eller ta det sukkeret du har, totalt 210 g)
5 egg
100 g malte mandler
210 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
Smuldretopping
75 g mykt smør
75 g sukker
135 g hvetemel
1 ts kanel (valgfritt)
Ha alle ingrediensene i en bolle, smuldre sammen med fingrene til du har en klumpete masse.
4-8 epler (avhengig av størrelse)
Slik gjør du:
1. Pisk sukker og smør sammen til massen har en lys farge.
2. Tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg.
3. Rør inn mandler.
4. Sikt inn hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Rør det inn, men ikke rør for mye.
5. Er massen veldig fast kan du tilsette 1/2 dl melk. Ha massen i en liten langpanne ca. 25 x 35 cm.
6. Stryk ut massen, legg på store biter av eple.
7. Lag smuldretopping og strø over.
8. Stek ett hakk ned fra midten på 190 grader varmluft i 25-35 minutter (avhenging av hvor stor form du bruker). Bruk en bakepinne for å se når kaken er ferdig stekt.
9. Avkjøl noe, dryss over melis og server litt lun med krem, is eller vaniljesaus til.
Vil du fryse kaka går det fint, men da vil toppingen trolig ikke holde seg sprø.