Evergood konfektkake – for smakens skyld. Skulle ønske det gikk an å dele ut smaksprøver gjennom skjermen. Denne smaker av sjokolade, kaffe, bringebær og marsipan. En kaffemunnfull av det eksklusive slaget.
|
Jeg liker å delta i konkurranser. Denne gang har Hjemmet og Evergood kaffe invitert til kakekonkurranse. De ønsker seg en Evergoodkake. Her er mitt bidrag:
Evergood konfektkake
Kaffeganache 1 dl kremfløte 200 g mørk sjokolade 5 ss kruttsterk Evergood kaffe
Bunn: 2 egg 50 g sukker 50 g hvetemel 1/2 ts bakepulver
Stekes 210 grader 5-7 minutter
Bringebærsyltetøy Marsipan Spiselig gullspray (fås kjøpt på Panduro)
Følg bildene under for instruksjon hvordan kaken lages og settes sammen.
|
Hankene må tørke før de kan settes på. Start derfor med å forme disse i marsipan. Kakene blir 3,5 cm høye. Pass på at hankene ikke blir for store.
|
1.Lag kaffeganache. Start med å koke opp fløte. Dra kjelen av plata og tilsett hakket sjokolade og kaffe. Røres glatt.
|
2. Lag sukkerbrødbunn og stek på 210 grader i 5-7 minutter.
|
3. Finn en boks som er passe stor. (selv brukte jeg en matboks). Skjær til fire like store firkanter av kakebunnen. Kle den med plast og legg en bunn nederst. Smør på et tynt lag med bringebærsyltetøy på bunnen.
|
4. Hell på litt ganache og smør utover og legg på en ny bunn. Klem godt. Gjenta tre ganger. OBS! Spar litt av ganachen. Til slutt legges den siste bunne på toppen. Settes i kjøleskap 2-3 timer.
|
Stikk ut små konfektbiter. Utstikkeren er ca. 2,5 cm i diameter.
|
Settes kjølig frem til de skal kles med marsipan.
|
Jeg har farget vanlig marsipan som du kjøper i dagligvarebutikk i en oransj tone. Kjevles tynn.
|
Høyde 3,5 cm. Lengde 8 cm.
|
Fukt enden såvidt med litt vann for at marsipanen bedre skal heftes sammen.
|
Legg marsipanen rundt konfektkaka..
|
…klem sammen i skjøten.
|
Lag litt glasur av eggehvite og melis, og fest på hankene. NÅ kan de spraylakkeres. (Ta gjerne med brettet ut..)
|
Etter å ha blitt sprayet med gull, smelt resten av ganachen og fyll opp til kanten.
|
Evergood konfektkake – tar litt lenger tid å lage en helt vanlige konfektkaker…
|
…for smakens skyld.
|
Be the first to write a review