Franske makroner med hvit sjokolade og rabarbra

Franske makroner med hvit sjokolade og rabarbra

Flere har spurt om jeg ikke kan lage makroner med rabarbrafyll og det her jeg gjort! Jeg har brukt den «vanlige» latmanns-oppskriften på makroner som går ut på å legge finkornet sukker i bløt i ca. 10 minutter før du begynner. Hvordan jeg lager disse makronene ser du her.

Fyllet er laget med en hvit sjokoladeganache og rabarbracurd. Du må gjerne velge det ene eller det andre. For å få curden stiv(ere) kan du tilsette 1 til 1.5 plate gelatin. Det blir mye mer curd enn du trenger. Den kan du bare røre opp og bruke på brødskiva, i rullekaken eller i en terte med marengs.

Du kan gjerne lage makronskjellene og la de ligge en dag eller to før du fyller dem. Oppbevar i romtemperatur. De vil bli harde, men fyllet vil gjøre makronene myke igjen.

Makroner – liten lettvint porsjon (gir 20-25  ferdige makroner)
60 g eggehviter (2 stk)
60 g finkornet sukker
70 g melis
80 g mandelmel

Slik gjør du:
1. Start med å blande finkornet sukker og eggehvite. La blandingen stå på benken i ca. 10 minutter, til sukkeret er oppløst.
2. Vei opp mandelmel og melis. Sikt melis og bland sammen.
3. Pisk eggehvite og sukker. Konsistensen skal vær blank og bløt, men fast.
4. Hell i mandelmel og melis og rør inn med slikkepott. Klem massen inn mot kanten av bollen flere ganger, vær litt brutal i mot massen.
5. Ha evt i farge.
6. Bruk en sprøytepose og sprøyt ut ca. 40-50 makronbunner. Bruk gjerne en rund tyll i posen (nr. 6). Dunk platen hardt i bordet for å fjerne luftbobler. La brettet stå 10-15 minutter på benken før du steker.
7. Stek (gjerne flere brett) på varmluft 140 grader i 15-20 min.

Rabarbra curd 
ca.1.2 dl rabarbrasaft  (av 0.5 kg rabarbra)
100 g sukker
50 g smør
1 egg + 1 eggeplomme
1- 1.5 plate gelatin

1. Vask rabarbra godt og ha i en kjele. Tilsett et par ss vann og kok til all rabarbra er oppløst. Hell over en sikt. Kok inn væsken til det gjenstår ca. 1.2dl. Legg gelatinplate i kaldt vann.
2. Visp sammen egg + eggeplomme, tilsett sukker, rabarbrasaft i teflonkjele/ tykkbunnet kjele. Ha i smøret.
3. Varm opp på svak varme. Rør hele tiden.
4. Blandingen skal ikke koke, kun varmes til kokepunktet.
5. Når massen tykner og har en kremaktig konsistens tilsettes gelatinen før den helles gjennom en sikt. Det tar mellom 5 og 10 minutter om du lager curden i en liten kjele på middels varme.
6. Hell på et rent glass og sett i kjøleskap etter avkjøling.

Fyll:
1 plate hvit sjokolade (100g)
3 ss kremfløte
Rabarbracurd
Del sjokoladen i biter, smelt den sammen med fløte. Rør til den er glatt. Sett kjølig til den får passe fast konsistens til å kunne sprøytes på makronene. Blir den for fast kan du varme den litt så den blir mykere. Ha ganache i en sprøytepose. Rør opp avkjølt curd, ha i en sprøytepose. Lag en ring av hvit sjokoladeganache, sprøyt på rabarbracurd i midten.


Rør ut finkornet sukker i eggehvite. La stå 10-15 minutter. Bland mandelmel og siktet melis.
Pisk eggehvite og sukker til marengs, tilsett mandelmel og melis. Rør godt. Tilsett evt farge. Ha i sprøytepose og lag små pletter. Underlaget jeg bruker er et bakeark som kan brukes flere ganger, laget av teflon.
Stek på 140 grader varmluft ca. 15 min.
Lag rabarbracurd. Star med å koke rabarbra og litt vann.
Kok til all rabarbra er gått i oppløsning. Hell over en sikt.
Lag curd. Hell curden over en sikt.
Makroner blir best etter et døgn i kjøleskapet. Eller etter å ha ligget litt i fryseren.
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Spøkelser og hekseh..

Halloween er få dager unna og har du...

Toscakake

Noen har etterlyst en vanlig, rund toscakake her...

Snurrer og klippekra..

Kardemommekjerner til folket! Det at jeg faktisk har...

Grove Bakemjølk-run..

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt...

Hva jeg bruker norsk..

(Foto: frukt.no) Annonse. Høst er epletid og i...